Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kristovskis savā līdzšinējā darbā acīmredzamas kļūdas neredz

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis ("Vienotība") savā līdzšinējā darbībā acīmredzamas kļūdas neredz un vēlētos turpināt vadīt ministriju arī jaunajā valdībā.

Kristovskis pirmdien žurnālistiem uz lūgumu izvērtēt aizvadītos desmit mēnešus ārlietu ministra amatā atzina, ka ir riskanti sevi vērtēt, taču acīmredzamu kļūdu nav bijis.

"Ir riskanti sevi vērtēt. Ja uzdod šo jautājumu un teiks kaut ko pozitīvu, kāds to apstrādās. Ir ļoti riskanti to darīt, bet mana atbilde ir tāda – vai Latvijas valsts ārpolitiskajā darbībā, kurā uz naža asmens atrodas ārlietu ministrs, ir pieļautas kādas kļūdas? Manuprāt, nav," norādīja Kristovskis.

Viņaprāt, Ārlietu ministrija (ĀM) visos starptautiskajos procesos, pārstāvot savas intereses, darbojas aktīvi un pārliecinoši.

"Šāda vērtējuma kontekstā ir jāvērtē arī mana kā ārlietu ministra darbība. Manuprāt, nekādu acīmredzamu kļūdu nav bijis," sacīja Kristovskis.

Savukārt uz jautājumu, vai vēlētos turpināt šos pienākumus arī jaunajā valdībā, Kristovskis atbildēja: "Šie mēneši ir bijuši vērtīgi, es esmu ieguvis pieredzi, un man ir daudz jaunu ideju, kuras es vēlētos ieviest arī saistībā ar Ārlietu ministrijas darbību.. Taktiski rīkoties, lai mēs ierobežoto resursu ietvaros tomēr spētu sasniegt vairākas jaunas interešu valstis vai kontinentus, ja tā varētu atļauties teikt. Tas nozīmē arī šo stratēģiju pieteikt un arī realizēt dzīvē."

Aizvadītie desmit mēneši Kristovskim bijuši iepazīšanās un pieredzes apgūšanas laiks, kā arī sagatavošanās jauniem izaicinājumiem un, iespējams, vēl mērķtiecīgākai darbībai.

"Būtu lietderīgi šeit darbu turpināt. Es domāju, tas būtu valsts interesēs," teica ministrs.

Vērtējot "Saskaņas centra" (SC) iespējamo dalību valdībā pēc 11.Saeimas vēlēšanām, Kristovskis pastāstīja, ka SC sevi nav apliecinājis kā nobriedušu un valdības darbam piemērotu politisko spēku, "ņemot vērā SC neskaidros formulējumus un attieksmi pret Latvijas valstiskumu, neseno totalitāro vēsturi un tās konsekvencēm, nespēju šos jautājumus adekvāti vēsturiskajiem notikumiem un latviešu nācijas interesēm formulēt un pārstāvēt".

SC un līdzšinējam valdības kursam ir atšķirīga pieeja Latvijas ekonomikas stabilitātei. "No šī viedokļa es arī redzu diezgan lielas domstarpības, kuras, manuprāt, ir neiespējami pārvarēt," piebilda Kristovskis.

Tomēr, ja SC nokļūst valdībā, ārlietu sektors noteikti būtu jāuztic labēju, nacionāli orientētu politisko spēku rokās.

"Ārlietu dienestam ir jāpārstāv Latvijas valsts intereses, neapšaubāmi. Nevar būt kaut kādas laipošanas un pozīcijas maiņas saistībā ar totalitāriem noziegumiem, kas šeit ir paveikti okupācijas laikā, ar kaut kādu formulējumu meklēšanu un tamlīdzīgi," uzsvēra Kristovskis.

Jau vēstīts, ka Kristovskis ārlietu ministra amatā strādā kopš pērnā gada novembra, kad apstiprināja Valda Dombrovska ("Vienotība") otro valdību. Kristovskis kandidē arī 11.Saeimas vēlēšanās, viņš ir "Vienotības" Rīgas apgabala saraksta līderis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas