Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krūmiņš pārdevis savu biznesu, jo baidījies no Lemberga nākšanas pie varas

Intervijā žurnālam Klubs Krūmiņš stāsta, ka nebūtu pārdevis Man-Tess uzņēmumu grupu, ja būtu zinājis, kā izvērtīsies šīs vēlēšanas.
Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš pārdevis savu biznesu, jo baidījies no Ventspils mēra Aivara Lemberga nākšanas pie varas.

"Man bija bail, ka Lembergs varētu tikt ievēlēts par premjeru. Ja tā notiktu un man kādreiz apgāztos kāds vagons, uzreiz būtu zvans [vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Raimondam] Vējonim vai zaļajiem. Vai atsūtītu finanšu inspekciju. Aiztaisīt manu biznesu varēja vienā acumirklī," apgalvo uzņēmējs.

No Lemberga Krūmiņš baidījies, atceroties pagātnes notikumus, kad "regulāru pārbaužu un pāris nenozīmīgu pārkāpumu dēļ man draudēja muitas noliktavas slēgšana".

"Atceros, ka reiz presei pateicu pāris vārdu. Uzreiz zvans: Jūlij, būs tev kāda inspekcija jāatsūta. Teicu - nē, viss, ņemu savus vārdus atpakaļ. Šodien viss ir ļoti politizēts. Biznesu nevar attīstīt, ja nav labas politiskās aizmugures," skaidro uzņēmējs, atceroties, ka pašam uzņēmējdarbībā līdz 2000.gadam palīdzējušas labās attiecības ar tolaik ietekmīgo partiju Latvijas ceļš.

Tagad Krūmiņš jūtoties apmierināts, zinot, kā neveicas par oligarhiem dēvētajiem Lembergam, Aināram Šleseram un Andrim Šķēlem. "Viņiem pieder vairāki uzņēmumi, īpašumi, jauni projekti, vienkārši nauda. Tas viss ir jāapsaimnieko, jāiegulda, jāizvērtē riski. Ar to, kas viņiem pieder, ir nemitīgi jāstrādā. Kamēr man piederēja Man-Tess, bieži vien bija par maz pat ar astoņām vai desmit darba stundām dienā, lai sakārtotu šo vienu uzņēmumu. Kad tad šie cilvēki domās par valsts lietām? Viņiem vienkārši neatliek laika pieņemt pārdomātus lēmumus un kalpot savam vēlētājam."

Intervijā Krūmiņš nesaudzīgi kritizē arī citus politiķus, apgalvojot, ka daudz nelaimju nesuši premjeri Ivars Godmanis, Einars Repše un Valdis Dombrovskis. Piemēram, Dombrovskis pārmetumus izpelnās, jo viņa ģimenei esot milzīgi parādi, viņš nesekmīgi risinājis airBaltic lietu un pieļāvis tur oligarhu ietekmi.

"Dombrovskim jau 10.Saeimas laikā nevajadzēja klausīt Lembergam un bija jāpaņem koalīcijā Saskaņas centrs. Nepaņemt bija kļūda. Šī partija audzē muskuļus. Ja tagad to atkal nepaņems, nākamajā Saeimā viņiem būs 40-50 balsis, viņi vieni paši veidos valdību," brīdina Krūmiņš.

Savukārt pozitīvi uzņēmējs izsakās par eksprezidentu Zatlera reformu partijas līderi Valdi Zatleru. "Es Zatleru personiski nepazīstu, bet ticu, ka viņš un komanda saprot, ka Eiropā Latvijai ir iespējas iekļūt desmit ekonomiski attīstītāko valstu starpā. Mums ir labāki nosacījumi nekā somiem, zviedriem, igauņiem, kuri arī nevar lepoties ar bagātiem izrakteņiem. Mums ir izdevīgs ģeogrāfiskais stāvoklis - blakus Krievija, ir Jūrmala. Tūrisms, bankas."

Krūmiņš slavē Zatlera uzstādījumu valdību veidot no profesionāļiem, tomēr atzīst, ka partijas premjera amata kandidātam Edmundam Sprūdžam vēl 2-3 gadi jāaug un jāgūst politiskā pieredze.

Kā ziņots, šopavasar par Man-Tess grupas īpašnieku kļuva Nīderlandes Alandam Capital. Krūmiņa īpašumā palika Man-Tess osta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas