Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kučinskis: gatavosim savas alternatīvas nodokļu paaugstināšanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lelle
L
Who cares? PLL = klibās pīles.
Bebene
B
O, runa jau iet par to, ka nodokļi nogalinās cilvēkus, taču tas notika jau pagātnē, kad TP pieņēma lēmumu par milzīgo akcīzes paaugstinājumu tabakai.Neaizmirstiet, ka pirms 3 gadiem cigaretes "Corner" varēja nopirkt par 0,29 ls paciņā un kontrabanda nevienam aktuāla nebija(ja nu vienīgi Krievijas cigarešu patriotiem).
patiesiba
p
Jaa, jaaa PLL atkal sak bagatnieku aizstavesanas kampanu. Nekas nav jaizgudro! Japanem Eiropas attistito valstu nodoklu modelis, nevis jaizgudro tads, kur viss nabagiem uzkrauts un vel viniem algas lidz 150 ls apskeretas, kur pasiem meramas tukstosos. Bet, luk, PLL Vacijas, Belgijas, Danijas, Zviedrijas modelis nav izdevigs, jo tad bagatie maksas krietni vairak!
Bezdievis
B
Īstenībā, runājot par kadastru, te ir nepieciešama sistēmiska pārveide. Kadastra vērtībai vajadzētu būt tuvai reālajam novērtējumam, kādu sniedz nek.īp. novērtētāji. Lai gan arī pašiem vērtētājiem nav īstas kārtības un bieži gadās dīvainības. Ar vienkāršotu metodi grūti visus pielīdzināt. Dzīvoklis ar skatu uz Vērmaņdārzu ir krietni vien vērtīgāks, nekā līdzīgs dzīvoklis divus kvartālus tālāk, bet ar logiem uz "aku" (šauru, tumšu iekšpagalmu). Dzīvoklis 6.stāvā ar mājas liftu ir vērtīgāks, nekā dzīvoklis 6.stāvā bez mājas lifta. Dzīvoklis 1.stāvā vienmēr būs par 10% nevērtīgāks attiecībā uz pārējiem. Tāpat par zemēm - zeme uzkalniņā ezera tuvumā būs krietni vērtīgāka nekā ielejā, applūstošajā teritorijā esošā zeme. Vislabāk būtu, ja vismaz reizi 10 gados taisīt obligāto vērtējumu. Tad vērtētājs arī saliktu attiecīgos koeficientus, attiecīgi novērtētu. Pēc 10 gadiem secinātu, ka blakus uztcelta cūku ferma un kadastra vērtība samazinātos. Nu kā tas var būt, ka kadastra vērtība 15 tk LVL, bet kredītu var saņemt uz 30 tk LVL?
Zelma Birzniece
Z
PLL tās līderi sabrāļojas ar SC un parādīs īsto būtību-īlēnu maisā nenoslēpt
Ieva
I
Brīžam liekas, ka visa šī muļķošanās domāta tikai lai rastu iespēju VIDam piešķirt papildus līdzekļu, jo viņi taču strādājot vaiga sviedros un puse ekonomikas mums tomēr neesot ēnu....
Ieva
I
Ar tiem nekustamā īpašuma nodokļiem ir viena liela problēma- uzlikt jau var jebkuru summu, tikai, ja nemaksās (parasti tāpēc, ka nav naudas), tad kāda no tā visa jēga?
Nata >Jukums
N
Tieši tā!! Kad LPP to sāks saprast?! Ne tik drīz, jo tai partijai - tikai tauki visu nosaka, ar smadzenēm švaki!
AŠ3
A
Tagad esam opozīcijā un varam solīt dajebko, zīmēt smukas shēmas un kārt makaronus uz vēlētāju ausīm. Vot .. samazināsim nodokļus, palielināsim algas, palielināsim pensijas, palielināsim naudu visām vajadzīgajām sfērām, toties no aizdevuma atteiksimies. Skan skaisti, vai ne?! Tikai to, ka nauda kaut kur arī jāpasmeļ, to noklusēsim.
Jukums
J
Joprojām gadu nodokļu sistēmas normalizāciju pēc attīstīto valstu parauga. Un varu tikai vēlreiz atkārtot to ko esmu jau rakstījis: Konsolidācijas [konsolidācija 1. Nostabilizēšana, nostiprināšana, apvienošanās saliedēšanās cīņai par kopīgiem mērķiem. 2.Kredītoperācija, kas valsts īstermiņa parādus pārvērš par patstāvīgiem (ilgtermiņa) parādiem - Svešvārdu vārdnīca, apgāds Norden 1996] - , kā tagad modē maskēti ir saukt griešanu, pasākumi ir pavisam savādāki kā dabā. Dabiski ir vispirms zaudēt nevajadzīgo tauku kārtu, pēc tam kārta muskuļiem un pēc tam samdzenēm. Vara realizē pavisam citu modeli - vispirms nokonsolidē muskuļus (darbaspēks jau ir prom vai arī zaudējis un turpina zaudēt kvalifikāciju), pēc tam ķeras pie smadzenēm (arī smadzenes dodas prom), bet maksimāli cenšas pasargāt nevajadzīgo tauku kārtu. Sekas šādai pieejai ir viegli prognozējamas...
KLM
K
ka Latvijai vienīgā izeja ir ieklausīties normālos cilvēkos, ne Vienotības klaunos .................................................... ............................................................ ................................. Jums taisnība, vēl trakāk - visā Latvijā vispār nav normālu cilvēki - ja tādi būtu, obligāti būtu balsojuši par PLL klauniem, bet nē, šie saulveži pārstāvēti tikai ar 8 visgudrākajiem no gudrajiem.. Nu kā te lai neatceras spārnotu - muļķu zeme, reņģu ēdāju tauta...Pilnīgs sviests!
Mjā...
M
Vēl, Čupa, varat uzspēlēt domino...
Jaunie laiki
J
Tas, ka nodoklis vienai daļai vairs nebūs 5, bet vismaz 50 lati ir skaidrs. Nav tikai skaidrs, vai nodoklis tiks samazināts līdz saprātīgam apmēram tiem, kuriem Jaunā laika sagatavotais modelis paredzēja par ģimenes mājiņu nodokļos no nākamā gada paprasīt tūkstoti latu vai vairāk.
pilnīgs sviests
p
Vecīt, pieturi savu knābi un ieslēdz "pelēkās šūniņas"! Un sapratīsi, ka Latvijai vienīgā izeja ir ieklausīties normālos cilvēkos, ne Vienotības klaunos.
Ieva
I
Es īsti nesaprotu par tām pašvaldībām: atņems visu līdz pēdējam grasītim? Galu galā nav tā, ka tās no nodokļiem tikai sev algas maksāja. Piemēram, kad Rozentāle noteica tik "interesantu" kritēriju kompensācijai par ārstēšanās izdevumiem (jo nevar slima cilvēka iztikas minimumu vērtēt tāpat kā vesela), tad vienīgā iespēja visiem tiem daudzajiem cilvēkiem, kas saņēma pāris latus virs "kritērija", bija vērsties pie pašvaldības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas