Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kučinskis: Pilnīgi skaidri redzu atslēgas cilvēkus nākamajā valdībā

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) jau ir padomā atslēgas cilvēki nākamajā valdībā, ja tās veidošana tiks uzticēta viņam, to viņš atzina intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze.

Kučinskis uzsvēra, ka ir svarīgas reformas, kur pēctecība ir ļoti nepieciešama, piemēram, veselības aprūpē. Pēc premjera domām, būtu ļoti slikti, ja veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) sākto reformu kāds cits ministrs revidētu, sāktu no gala vai vēl kaut ko mainītu.

Daudz darāmā ir arī ekonomikā, izglītībā - īpaši augstākās izglītības sasaistē ar zinātni, norādīja premjers. "Un tur nevarēs būt nozares vadītājs ministrs, kurš iesildīsies politikā vai būs līdz tam bijis vienkāršs nozares vērotājs no malas," pārliecināts Kučinskis.

"Ja man būs jātaisa nākamā valdība, es pilnīgi skaidri redzu, kuri ir atslēgas cilvēki," viņš atzina.

Valdības vadītājs arī zinot ierēdniecības kapacitāti ministrijās un, viņaprāt, spēcīgākie kadri ir, piemēram, Finanšu un Aizsardzības ministrijās. "Ir ļoti pozitīvi, ka izdevās piesaistīt spēcīgus menedžerus, vadītājus no privātā sektora, piemēram, [Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāju] Ilzi Znotiņu. Jo laika, lai mācītos vadīt, arī nākamajai valdībai nebūs. Darbs dzen darbu un reformu tempu zaudēt nevar," viņš norādīja.

Vaicāts, vai partijai Saskaņa ir izredzes nonākt valdībā, premjers pauda, ka tai šobrīd ir "ziedu laiki". "Kamēr mēs te viens otru apkarojam - ar tādiem maziem dūrieniņiem -, tikmēr Saskaņa mierīgi rullē uz priekšu, stāsta, ka viņi ir sociāldemokrāti, un tas nekas, ka neviens tam īsti netic. Viņi vienkārši dara savu, bet viņiem ir vajadzīgs satelīts, un par tādu satelītu izveidojas aktiera un neapmierinātā maksātnespējas procesu ietekmētāja savienība," izteicās Kučinskis.

Pēc viņa paustā, ir sajūtams plāns "dabūt malā" esošo koalīciju. "Nacionāļus ir izdevies nedaudz sasist ar maksātnespējas administratoru stāstu,Vienotībai ir tāds "būt vai nebūt" stāsts, lai gan domāju, ka viņi iekļūs Saeimā, un tagad lielākā ugunslīnija tiek vērsta pret dzīvīgāko - Zaļo un zemnieku savienību -, gan lielākie apmelojumi, gan uzbrukumi," uzskata valdības vadītājs.

Viņš arī piebilda, ka esot aizkulišu darboņi, kuriem pašreizējā koalīcija un ZZS īsti neder, jo viņi nevarot piekļūt premjeram.

Top komentāri

Kumoss
K
Vai atslēgas cilvēku barā deputātu Kļaviņu arī var saskatīt?
Dens
D
Kāda augstprātība, un nekur nav teikts, ka Kučinskim kāds uzticēs atslēgas pēc vēlēšanām, jo pietiekoši ilgi 3 varas partijas ir rullējušas valsti, un loģiski, ka būtu laiks pārmaiņām
Donāts
D
Pieņemu, ka daudzi pilnīgi skaidri redz atslēgas cilvēkus nākamajā valdībā, tikai kaut kā nevar saskatīt pašu Kučinski...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas