Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kustība Par!, Latvijas attīstībai un Izaugsme kongresos lems par apvienības veidošanu

Trīs partiju valdes ir vienojušās aicināt savu partiju biedrus veidot apvienību “taisnīgai un modernai Latvijai vienotā Eiropā”, lai vienotu Latvijas sociāli atbildīgos liberālos spēkus kopīgam darbam 13. Saeimā, vēsta Kustības Par! paziņojums.

Partiju vadītāji Daniels Pavļuts, Juris Pūce un Andris Skride aicina savus biedrus apvienot spēkus, lai kopā piedalītos Saeimas vēlēšanās kā skaidra eiropeiski liberāla alternatīva pašreizējai varai, ko raksturo stagnācija un neizlēmība.

Partijas uzskata, ka šīs Saeima vēlēšanas būs izvēle starp vērtībām - izvēle starp stagnāciju vai attīstību, tumsonību vai brīvību, piederību Eirāzijai vai Ziemeļeiropai. Apvienība vēlētājiem piedāvās savu redzējumu par modernu, dinamisku, atvērtu un taisnīgu Latviju.

Partiju valdes jau memorandā ir vienojušās par topošās apvienības mērķi un tās programmas pamatprincipiem. Apvienības mērķis ir “taisnīga un moderna Latvija vienotā Eiropā”, bet pamatprincipos īpaša vieta atvēlēta visiem Latvijas cilvēkiem pieejamai un no valsts budžeta finansētai veselības aprūpei, izglītībai un sociālajai drošībai, kā arī modernai valsts pārvaldībai, cilvēku tiesībām uz ģimeni u.c. Partijas Latvijas attīstībai un Izaugsme lems par apvienības izveidi kongresos 17. martā, savukārt Kustība Par! - 24. martā.

Apvienības kodolu veidos cilvēki ar pasaules pieredzi un izglītību, kuri vēlas veidot Latviju par modernu labklājības valsti saviem bērniem. Apvienība nebūs slēgta un paliks atvērta tiem, kas pievienojas tās vērtībām un principiem. Tā ir gatava vienoties par sadarbību arī ar citām partijām, biedrībām un aktīviem pilsoņiem. Apvienību veidojošās politiskās partijas saglabās katra savu identitāti, programmas un respektēs savstarpējās atšķirības.

Kustība Par! ir sociāli liberāla un ekonomiski progresīva partija, kuras mērķis ir "Latvija, kas ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem".

Latvijas attīstībai ir labēja liberāla, Rietumu izvēles partija, kas apvieno rīcībspējīgus un profesionālus cilvēkus, kuri ir gatavi uzņemties atbildību un īstenot valsts attīstībai un izaugsmei nepieciešamās reformas.

Politiskā partija Izaugsme ir veselības aprūpes un sociālās jomas ekspertīzes partija, kas iestājas par demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības attīstību, valsts un tās iedzīvotāju labklājību un izaugsmi.

Top komentāri

Enģeļu viesis
E
Atsūtiet man lūdzu sarakstu ko Latvijai ir paveikuši: 1.Daniels Pavļuts, 2.Juris Pūce un 3.Andris Skride. Varbūt tie ir kādi kas dzīvo citā valstī un atbrauc uz vēlēšanām , lai savāktu kasi?
Nebalsošu
N
ne par vienu vienotības klonu vai SARAKSTU kurā būs kaut vai viens no "vienotājiem" un Stambulas konvencijas ratificēšanas propagandistisk vai arī varavīknes viendzimumu kopdzīves likuma aktīvistiem! Vēlēt iešu un uz veco mīnusošanas triku arī NEUZĶEROS, jo muļķa mīnusotāja UNIKĀLĀ balss aiziet tam pašam mīnusiņa sarakstam...
Enģeļu viesis
E
Daniels Pavļuts Sākotnēji D. Pavļuts studējis mūziku, 1999. gadā ieguvis bakalaura grādu klavierspēles specialitātē Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pēc tam studējis Lielbritānijā: Londonas pilsētas universitātē (City University London) kultūras vadību, kā arī 2007. gadā Hārvarda Universitātē ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā." Kārtējais ārzemnieks mūziķis bez mums zināmas reputācijas (tipa latvieties), kas piesavinās latviešu naudu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas