Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Labas ziņas vien Bērnu slimnīcai

Bērnu slimnīcai tiek papildu nauda, par pārējām slimnīcām lēmumu nav

Pagaidām vienīgā no slimnīcām, kura iegūs papildu līdzekļus, ir Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS), tie ir aptuveni

700 000 latu — summa, kuru slimnīca bija pārstrādājusi pirmajā pusgadā, uzņemot neatliekamā kārtā mazos pacientus vairāk, nekā gada sākumā bija plānots. BKUS vadība vēl nesen pauda bažas, ka līdz ar teju par ceturto daļu samazināto finansējumu pagarināsies rindas uz plānveida palīdzību. VM papildu naudu BKUS novirzīs no ģimenes ārstiem paredzētās naudas.

Kā pārējām slimnīcām rast trūkstošo naudu neatliekamo pacientu uzņemšanai, pagaidām nav zināms — par to vēl nepilnu mēnesi veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) spriedīs ar premjeru Valdi Dombrovski (JL). Pagaidām vienīgā nauda, kas varētu tikt novirzīta slimnīcām, ir 4,5 miljoni latu no Zāļu cenu aģentūras uzkrātās naudas, par to valdība varētu lemt otrdien. Iepriekš B.Rozentāle izteicās, ka slimnīcām trūkstošā naudas summa ir 45,8 miljoni latu.

Sociālā atbalsta spilvens


Vaicāts par papildu finansējumu nozarei, premjers atkārtoti norādīja starptautiskā aizdevuma virzienā. Šī nauda gan nav paredzēta, lai papildinātu caurās slimnīcu kases. Pasaules Bankas (PB) aizdevuma daļa varētu tikt novirzīta, lai trūcīgajiem pacientiem pilnībā kompensētu līdzmaksājumus par veselības aprūpes pakalpojumiem un medikamentiem, un daļēju tos kompensēs mājsaimniecībām, kuras pelna mazāk nekā pusi no minimālās algas.

VM Finanšu ministrijai arī rosina, ka trūcīgajiem pacientiem slimnīcās varētu nodrošināt "viesnīcu" pakalpojumu, hroniskajiem pacientiem — mājas aprūpi, garīgi slimajiem pacientiem — maksu par uzturēšanos dienas centros. VM valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis norādīja, ka pagaidām VM nevarot atklāt, par kādu naudas summu ir runa, jo par to vēl ir jāvienojas. J.Bundulis tikai atklāj: "Sociālā spilvena nauda, ko šobrīd Finanšu ministrija ir gatava atbalstīt, ir salīdzinoši ļoti maza."

Ātrajiem plāno iepirkumu


Piektdien uz premjera darba galda nonāca arī VM sagatavotais pārskats par plānotajiem iepirkumiem neatliekamās medicīniskās palīdzības autoparka atjaunošanai. Premjers vēlas pārliecināties, cik pamatoti ir plānotie tēriņi, skaidro V.Dombrovska birojā.

Kā noskaidroja Diena, Neatliekamās palīdzības dienests pašlaik kopā ar VM sagatavo iepirkuma konkursa dokumentāciju. Pēc dienesta vadītājas Renātes Pupeles teiktā, kā atbilstošākais variants tiek skatīta iespēja nomāt ātrās palīdzības transportu.

"Tā būtu ne tikai automašīnu noma, bet arī pakalpojuma pirkšana — automašīnu apsaimniekošana. Mums pašlaik nepieciešams nomainīt aptuveni 100 automašīnu. Aptuveni puse mūsu mašīnu ir vismaz astoņus gadus vecas," saka R.Pupele. Teju katra otrā automašīna esot ar nobraukumu no

500 000 līdz pat 800 000 kilometru. Konkursu par "ātro" automašīnu nomas pakalpojumu iepirkumu vajadzētu sludināt jau rudenī. Summa, cik valsts varētu atvēlēt šim iepirkumam, vēl tikai tiekot apspriesta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas