Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Laikraksts: 10 miljonu dolāru parāds Šķēlem ir ciparu TV ieviešanas sāls

10,4 miljonu dolāru parāds Tautas partijas priekšsēdētājam Andrim Šķēlem no ciparu televīzijas ieviešanas projektā iesaistītā uzņēmuma Hannu Digital (HD) ir visa projekta ieviešanas sāls,laikrakstam Diena neoficiāli uzsver vairāki anonīmi avoti. Proti, HD parādu A.Šķēlem varētu atdot tikai gadījumā, ja no digitālajā televīzijas ieviešanas krimināllietā iesaistītā uzņēmuma Kempmayer pārpirktajām iekārtām atrastos pielietojums un tās nestu ienākumus.

Lai tas tā būtu, _HD_ vajadzēja vai nu kļūt par ciparu TV ieviesēju, vai partneri. Risinājums tika atrasts sadarbībā ar _Lattelecom_ (LT), kuru vada A.Šķēlem piederējušajā _Ave Lat grupā_ savulaik strādājušais Juris Gulbis. Tieši viņi ieguva tiesības ieviest ciparu televīziju.

A.Šķēle 2006.gada rudenī aizdeva LNT šefam Andrejam Ēķim 10,4 miljonus dolāru, lai viņš valstij samaksātu Stokholmas starptautiskās šķīrējtiesas piespriestos izdevumus par negodīgi noslēgto ciparu TV ieviešanas līgumu un atpirktu ar Kempmayer starpniecību valstij (LVRTC meitasfirmai) piegādātās ciparu apraides iekārtas, vēsta laikraksts. A.Ēķis, pēc viņa teiktā, apraides iekārtas ar visām parādsaistībām pret A.Šķēli 2007.gadā pārdeva firmai Hannu pro, kas izveidoja HD. Šo firmu vada Gintars Kavacis, kurš ir arī daļējs tās īpašnieks.

To, vai nokārtoti parādi A.Šķēlem, viņš nekomentēja, ar kreditoriem esot vienošanās. Ar A.Šķēles vadīto TP G.Kavaci saista ziedojumi - 2002.gadā, pirms 8.Saeimas vēlēšanām, četras ar G.Kavaci pastarpināti saistītas firmas TP ziedoja kopā 23 000 latu.

A.Šķēles kategoriski noliedz saikni ar tiesā izskatāmo digitālās TV krimināllietu. Tiesā uz apsūdzēto sola sēž 20 personas, viņu vidū ar A.Šķēli saistītie. TP dibinātāja atbilde uz laikraksta Dienas jautājumu, vai atguvis 10,4 miljonu dolāru aizdevumu, piektdien redakcija nesaņēma. «Šķēles kungs šodien ir ļoti aizņemts,» pamatoja viņa preses pārstāvis Romāns Meļņiks.

Trešdien Valsts kontrole (VK) publicēja atzinumu, kurā apšaubīts gan Satiksmes ministrijas (SM) pirms gada rīkotā konkursa par ciparu TV ieviešanu godīgums, gan paustas bažas, ka līdz ar to ciparu TV ieviešanas izmaksas sadārdzinātas par 3,8 miljoniem latu. Apšaubītajā konkursā pērn decembrī uzvarēja LT, kas ciparu TV piedāvāja ieviest sadarbībā ar HD. Nepilnu četru miljonu latu sadārdzinājumu VK pamato ar HD iesaistīšanu, t.i., no VK atzinuma izriet - ja HD vietā ciparu apraidi Rīgā un apkārtnē nodrošinātu valsts a/s Latvijas valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC), izmaksas būtu lētākas. VK bažas par SM rīkotā konkursa godīgumu saistītas ar faktu, ka tā nolikums, iespējams, speciāli rakstīts tā, lai bez HD pakalpojumiem nevarētu iztikt. Proti, nolikums prasīja, lai uzvarētājs īsā laikā nodrošina ciparu TV apraidi Rīgā un tās apkārtnē. Firma, kas to varēja izdarīt bija HD. Tādējādi SM izsludinātā konkursa uzvarētājs varēja būt dalībnieks, kuram ar HD ir vienošanās par sadarbību. Konkursa norises brīdī tāda bija LT.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Laikraksta "Diena" raksts "10 miljoni, Šķēle un ciparu TV"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas