Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvija Eiropas Attīstības fondā šogad iemaksās 1,5 miljonus latu

Latvija šogad plāno iemaksāt Eiropas Attīstības fondā gandrīz 1,5 miljonus latu, piektdien tikšanās laikā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis pavēstīja Eiropas Savienības attīstības komisāram Andrim Piebalgam.

Puses pārrunāja iespējas atjaunot finansējumu divpusējai attīstības sadarbībai, tādējādi dodot iespēju Latvijas ekspertiem un NVO iesaistīties projektu īstenošanā Latvijas prioritārajās partnervalstīs, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ņemot vērā, ka Latvija kā mazs donors nevar iesaistīties divpusējās palīdzības sniegšanā visos pasaules reģionos, ministrs pauda atbalstu komisāra A.Piebalga uzsāktajām darbam pie ES attīstības politikas efektivitātes un ietekmes palielināšanas, lai uzlabotu ES atbalstu jaunattīstības valstu centieniem paātrināt progresu starptautisko attīstības mērķu sasniegšanā.

Ministrs arī atzīmēja jauno ES dalībvalstu pārejas reformu pieredzes lomu un to specifisko pievienoto vērtību kopējā ES attīstības politikā.

Ministrs pateicās komisāram par atbalstu un gatavību iesaistīties 20. maijā Ārlietu ministrijā plānotajā starptautiskajā diskusiju forumā Āfrikas platforma. Diskusiju mērķis ir aizsākt pasākumu kopumu, lai veicinātu Latvijas uzņēmēju iespējas iesaistīties Āfrikas tirgos, kā arī to iespējas apgūt Āfrikai paredzētos Eiropas Komisijas attīstības sadarbības finanšu instrumentus.

Ministrs pārrunāja ar komisāru A.Piebalgu Baltkrievijas jautājumu gaidāmās ES Ārējo attiecību padomes kontekstā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas