Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvija turpmāk izmantos tikai PB aizdevumu 70 miljonu latu apjomā

Latvija neizņems atlikušās aizdevuma daļas no Eiropas Komisijas (EK) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), un šogad paredzēts saņemt tikai Pasaules Bankas (PB) pēdējo aizdevuma daļu sociālajam sektoram 100 miljonu eiro jeb 70 miljonu latu apmērā.

Tā uzsvēra Finanšu ministrijas komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace, norādot, ka vienošanās par to tika panākta jau iepriekšējās starptautisko aizdevēju pārskata misijas laikā.

Starptautiskā aizdevuma programma Latvijai noslēgsies šā gada beigās.

Latvijai starptautiskās aizdevuma programmas laikā, ko ir saskaņojusi Saeima, pamatojoties uz ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmu, līdz 2011.gada beigām pieejams 7,5 miljardu eiro (5,27 miljonu latu) liels aizdevums, paredzot turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa.

Saskaņā ar informāciju Valsts kases mājaslapā līdz šā gada 31.martam Latvija starptautiskā aizņēmuma programmā bija saņēmusi finansējumu 4,4 miljardu eiro (3,09 miljardu latu) apmērā. Tas nozīmē, ka no vēl pieejamā 3,1 miljarda eiro (2,18 miljardu latu), Latvija nav plānojusi izmantot 3 miljardus eiro jeb aptuveni 2,1 miljardu latu.

Līdz šim 1,1 miljardu eiro (773 miljonus latu) Latvija saņēmusi no SVF, 2,9 miljardus eiro (2,04 miljardus latu) no EK, 300 miljonus eiro (211 miljonus latu) no PB, kā arī 100 miljonus eiro (70 miljonus latu) veido Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas ieguldījums AS Parex banka subordinētajā un akciju kapitālā.Aizdevums Latvijai jāsāk atmaksāt 2012.gadā, kad SVF būs jāatmaksā 228,8 miljoni latu, pēc tam 2013.gadā vēl 343,3 miljoni latu. Pirmais maksājums EK jāveic 2014.gadā - 702,8 miljonu latu apmērā. Savukārt PB pirmais maksājums jāveic 2015.gadā, atmaksājot 42,2 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas