Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijā veikta pirmā cilmes šūnu ievadīšana aizkuņģa dziedzerī diabēta pacientiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zvirbulēns
z
To man ir teikuši! Varbūt vari ko citu pateikt!
Berta
B
Rozentāle jau berzē rokas, bet uzblīdušais diabētiķis Bērziņš stāv pirmais rindā - varēs pēc katras dropes transplantēt šūnas uz nabaga nodokļu maksātāju rēķina, - kā nekā TP "padomniekiem" viss pienākas par velti. TP gavilē: beidzot kasē būs naudiņa, un varēs pēc gada atkal tautai pūst pīlītes.
Ak vai!
A
Jā, tiešām, pilnīgi ticu, ka ar TP saistīti mediķi šai tupaku tautai iebaros nevien cirvja zupu kā vissmalkāko Vidusjūras virtuves darinājumu, bet arī iestāstīs, ka cilmes šūnu transplantācija, kas ir ārkārtīgi dārga un pagaidām sevi pasaulē tikai eksperimentāla metode bez skaidriem rezultātiem ilgtermiņā, jāveic vai katrā Latvijas lauku ambulancē par valsts naudu:-))). Atslēgas vārdi manā tekstā ir: ''par valsts naudu''.
Berta
B
Pēc kāda gada šāda manipulācija varēs tikt veika kaut vai ambulancē. Ja nu vienīgi šūnas jāsūta uz laboratoriju un pēc tam atpakaļ. Tiek prasīta tikai precizitāte un attiec. aparatūra.
Ak vai!
A
Atkal viens lielisks veids, kā Stradiņos no valsts kāst miljonus, pie tam stulbajai tautai, kas no ''tik smalkām lietām'' neko nesaprot aplaudējot... Reāla valsts naudas šķērdēšana! Ar cilmes šūnām tie ir tikai eksperimenti, kuri nekādā veidā tuvākajos gados neparādīs, vai no tā ir kāds labums pacientiem! Tikai tukša muldēšana, ar ko paplātīties atkal avīžu slejās! Par to liecina kaut vai tas vien, ka nav pat nogaidīts vismaz pusgads pēc eksperimenta veikšanas. Normālās valstīs sagaida reālu rezultāta apstiprinājumu, un tad izplata info medijos. Šeit notriec valsts naudu, un ziņo uzreiz, jo laikam jau paredz, ka pēc laika, kad varētu būt redzams rezultāts, slavas relīzes nebūs, par ko rakstīt... Riebjas šie TP uzPIRKTeņi medicīnā, kas izsaimnieko valsts naudu savu karjeras ambīciju, lētas slavas un naudasmaka dēļ.
bimbam
b
Tuvienkārši esi dumjš kā zābaks!
tutanhamons
t
nu redz! Kaut kas labs ar notiek! Lai veicas i pacientiem i mediķiem!
Ieva
I
Lai gan varbūt diabēts nebija otrā tipa - tā kā visprātīgākais rakstot par šīm lietām būtu ļaut, lai dakteris pats raksta, jo, ja neskaita Zatleru, vairumam no viņiem tomēr mēle ir veikla diezgan, īpaši, ja nodarbojas ar zinātni....
Ieva
I
Cik sapratu, tad runa ir par monocītiem vai monoblastiem, kuru frakciju mēģina ievadīt nevis, lai uzlabotu aizkuņģa dziedzera darbu, bet gan mazinātu šūnu neuzņēmību pret insulīnu, kā arī aterosklerotisko pangu plīšanas risku.
baiba-3.14...
b
kārtējais izmēģinājums, kaut kā viss noklusa ar koronāriem sirds asins vadiem tur arī tika ievadītas cilmes šunas.
Kārlis
K
Man liekas, ka Dr. Georgs Jankovskis jau labu laiku ar panākumiem regulāri veic pacienta cilmes šūnu ievadīšanu viņa paša slimajos orgānos, bet par to neviens karogu nevicina!
B
B
mediķiem - respect žurnāliste savu saprāta spēju robežās centusies atreferēt, pati īsti nesajēgdama ko runā...
bet
b
lieliski
Berta
B
Diabētiķiem iekaist asinsvadi, jo cukurs ir skābe, kas izkož visu.
Berta
B
Lielisks panākums! Tagad Stradiņi varēs taisīt labu naudiņu, jo sabrauks teju pus-pasaules diabētiķi. Ar patenta lietām gan jāpasteidzas, ka kāds neaizsteidzas priekšā. Iesaku Ērglim līdz patenta apstiprināšanai neiziet ar šo informāciju pārāk plaši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas