Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latviskās partijas domā, kā apvienot spēkus startam Latgalē

Koalīcijas partiju deputāti no Latgales domā, kā apvienot spēkus, lai veiksmīgāk nākamgad startētu līdz šim latviskajām partijām visneatsaucīgajā reģionā. Bet Rīgā jau notikušas konkrētākas sarunas par latvisko partiju sadarbību pašvaldību vēlēšanās. Vēlmi vēlēšanās izveidot vienotos latviešu partiju sarakstus politiķi skaidro ar vajadzību vēlētājiem vienkāršot izvēli un stiprināt pozīciju cīņā ar Saskaņas centru, ziņo Latvijas Radio.

Saeimā jau notikušas vairākās no Latgales ievēlēto koalīcijas deputātu tikšanās, lai runātu kā nākamā gada pašvaldību vēlēšanām. Reformu partijas Saeimas deputāts Juris Viļums stāsta, ka Latgalē cilvēki balso par tām partijām, kuras ir bijušas opozīcijā.

Pagaidām gan iespējamā koalīcijas partiju sadarbība Latgalē pašvaldību vēlēšanās nav apspriesta. To apstiprina arī Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Inese Laizāne, kura arī konkrētāk nevar pateikt arī kurās pašvaldības un no kāda saraksta latviskās partijas varētu startēt.

Jau iepriekš ir izskanējusi ziņa, ka Rīgā Vienotība sākusi sarunas ar Reformu partiju un Nacionālo apvienību. Kā stāsta Rīgas domes deputāts no Vienotības Olafs Pulks, sarunas sāktas, atceroties iepriekšējās vēlēšanas, kad Rīgā 15% vēlētāju balsis bija atdotas par sarakstiem, kas nepārvarēja 5% barjeru. Tomēr ne mazāk svarīgi ir arī stāties pretī Saskaņas centra spēcīgajām pozīcijām galvaspilsētā.

Aptaujātie politiķi noliedz, ka sāktās sarunas par partiju startu Rīgā un Latgalē ir saskaņotas. Esot pārāk atšķirīga situācija galvaspilsētā un Latgalē. Vēlmi latviskajām koalīcijas partijām apvienoties Juris Soklovskis, savulaik Saeimas deputāts no PCTVL, tagad augstskolas pasniedzējs, redz kā likumsakarīgu, jo šajās pašvaldību vēlēšanās nacionālajam jautājumam būs īpaša nozīme.

Lai arī latviskajam partijām apvienojoties Sokolovskis redz labus panākumus, tomēr lielākās problēmas meklējamas pašu partiju iekšienē. Vienotības līdera lomas uzņemšanās un vēlme pēc mēra posteņa diez ko varētu nepatikt iespējamiem sabiedrotajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas