Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Lembergs: Cīņa par ietekmi Ventbunkerā atspoguļojas ZRP darbībā

Divu oligarhu grupējumu cīņa par ietekmi Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumā Ventbunkers atspoguļojas Zatlera reformu partijas (ZRP) darbībā, valdības koalīcijas veidošanā un koalīcijas partneru izvēlē.

Tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij). Vienu no šiem oligarhu grupējumiem, pēc Lemberga teiktā, pārstāv Šveices advokāts Rudolfs Meroni, kuru Ventspils mērs dēvē par Ostapu Benderu, ar saviem cilvēkiem. Savukārt otru oligarhu grupējumu vada Olafs Berķis tandēmā ar Oļegu Stepanovu, norādīja Ventspils mērs.

Šādu viedokli Lembergs pauda, komentējot ZRP nespēju izlemt, ar kurām partijām veidot valdības koalīciju.

"Kāpēc tāda mētāšanas - tad kodols ar Vienotību, tad Saskaņas centru, tad ar Vienotību, tad četri, tad trīs, tad pauze? [..] Ja mētāšanās notiek vienreiz, tad to var norakstīt uz emocijām, pieredzes trūkumu un nekonsekvenci. Bet, ja tā mētāšanās mēneša laikā notiek, man šķiet, reizes piecas ar visādiem izgājieniem, tad tam apakšā ir kaut kas cits," uzskata Lembergs.

"Es absolūti nemaz nejokoju, kad teicu, ka [Valda] Zatlera partija ir oligarhu vadīta un kontrolēta partija. Un tā mētāšanās ir saistīta ar to, ka starp šiem oligarhu grupējumiem norit cīņa," savu skaidrojumu sniedza Lembergs.

"Tā kā starp Ostapu Benderu un šiem čaļiem norit nemitīga cīņa par ietekmi Ventbunkerā, tad šī cīņa atspoguļojas arī Zatlera partijas darbībā, tai skaitā koalīcijas veidošanā, amatu sadalē, partneru izvēlē un un visos jautājumos. Kamēr Rudolfa Meroni grupējums nevienosies ar Berķa un Stepanova grupējumu, tikmēr notiks šādi visādi brīnumi. Tad, kad viņi vienosies, tad Zatlers paklausīgi kalpos Ventspilij, tikai Ventspils seja būs cita, ne mana," uzskata Lembergs.

Ventspils mērs piebilda, ka vecā partiju pārvaldīšanas kārtība bijusi publiska, visiem saprotama. "Savukārt šī jaunā kārtība, kāda ir Zatlera partijā, ir tāda, ka visa cīņa notiek zem deķa, un tad kā tādi vulkāniski izvirdumi okeānā kaut kas uzšaujas gaisā, un neviens nesaprot, kas par lietu - vai meteorīts nokrita, vai vulkāna izvirdums bija, vai kāda zemūdene uzsprāga," piebilda Ventspils mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas