Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +23 °C
Pērkona negaiss
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Lembergs: Deputātu izstāšanās no ZRP ir perfekts Vienotības projekts

Līdz ar sešu Saeimas deputātu paziņojumu par izstāšanos no Zatlera reformu partijas (ZRP) Vienotība faktiski ir ieguvusi sešas papildu balsis Saeimā, - uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

"Gribu apsveikt Vienotību ar perfekti realizētu projektu. Tagad Vienotībai Saeimā faktiski ir nevis 20, bet gan 26 balsis," norādīja Lembergs.

Ventspils mēru uz šādām pārdomām vedina fakts, ka seši biedri, kuri izstājās no ZRP, kaut arī paši pārmet ZRP demokrātijas trūkumu lēmumu pieņemšanā, vienlaicīgi tomēr turpina apgalvot, ka atbalstīs valdošās koalīcijas modeli, kur Valdis Dombrovskis (Vienotība) būtu premjers, bet Valdis Zatlers (ZRP) - Saeimas priekšsēdētājs. "Tas neiet kopā ar veselo saprātu," uzskata Lembergs.

Tomēr vienlaikus Ventspils mērs piekrīt, ka ZRP iekšienē, visticamāk, tiešām pietrūkstot demokrātijas lēmumu pieņemšanā. Lembergs pieļauj, ka šī iemesla dēļ no ZRP izstāsies vēl vairāki biedri, kas to iepriekš nav plānojuši.

Jau ziņots, ka no ZRP Saeimā tika ievēlēti 22 deputāti, taču svētdien seši no viņiem - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs - paziņoja, ka izstājas no ZRP un veidos neatkarīgu deputātu grupu. Līdz ar to ZRP frakcijā palikuši 16 deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas