Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lembergs tieši neatbild, vai oligarhu sarunas atbilst patiesībai, dēvē publikācijas par politisko kampaņu

Ventspils mērs Aivars Lembergs šodien preses konferencē publiskotās oligarhu sarunas kārtējo reizi nosauca par politisko kampaņu, kas esot vērta pret viņu, tomēr izvairījās tieši atbildēt uz jautājumiem par savu dalību tajās un pārrunāto.

Lembergs sacīja, ka ir ticies ar visdažādākajiem cilvēkiem, tostarp politiķiem. Piemēram, viņš viesnīcā Rīdzene ir ticies ar Aināru Šleseru. Lembergs pauda viedokli, ka oligarhu lieta esot politiskais pasūtījums un uzbrukums pret viņu, kā arī pret Zaļo un zemnieku savienību, kas ir par labu "visiem pārējiem".

Politiķis nosūtījis "kaudzīti vēstuļu" plašsaziņas līdzekļiem, lai viņam tiktu nosūtīti pierādījumi saistībā ar žurnāla Ir publiskotajām "oligarhu sarunām". Viņš arī domā, ka nebūtu jāpublicē lietas materiāli, jo tas esot likuma pārkāpums.

Vienlaikus politiķis apgalvoja, ka publikācijas nav lasījis, līdz ar to viņš tieši neatbildēja uz jautājumiem, vai publiskotās sarunas atbilst patiesībai.

Viņš atzīmēja, ka par sarunu un to atšifrējumu autentiskumu neesot nekādu ekspertīžu, līdz ar to nekas neesot pierādīts, sekojoši viņam nebūšot ko skaidrot gaidāmajai "oligarhu sarunu" parlamentārās izmeklēšanas komisijai, ja tā vēlēsies ar viņu runāt.

Jau ziņots, ka viesnīcā Rīdzene noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

 

Top komentāri

Mūža maldi
M
Lembergs neko nav lasījis, bet viedoklis viņam ir par visu, turklāt vienīgais pareizais.
alias
a
Un nav nekā jauna šai pasaulē.... Vai tiešām kāds cer, ka kāds no bijušajiem partijniekiem jebkad atzīs kaut vienu savu kļūdu? Vai kāds patiešām cer, ka reiz vienīgais arguments visur nebūs politiskais pasūtījums? PSKP rūdījums ir tik pamatīgs, ka jebkāda normāla, demokrātiska līmeņa domāšana vienkārši nav iespējama.
ARGO
A
Aivar, šoreiz laikam tomēr būs tas padījums, par kuru saka: "This is the end" (palūdz kalpiem lai iztulko un izskaidro jēgu).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas