Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lembergs: ZZS premjera amata kandidātiem vēl jātrenējas

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nosauktajiem premjera amata kandidātiem vēl ir jātrenējas un jāvairo savas zināšanas visās jomās, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes pauda partijas Latvijai un Ventspilij vadītājs un Ventspils mērs Aivars Lembergs (ZZS).Viņš uzsvēra, ka jau pērn pēc pašvaldību vēlēšanām ir skaidri pateicis, ka pats uz premjera amatu nepretendē un atteicies arī filmēties pirmsvēlēšanu reklāmās.

Viņš klāstīja, ka premjera amata kandidātam ir jābūt ir alternatīvam un argumentētam viedoklim, jānonāk diskusijā ar esošo premjeru. Diemžēl ZZS savu premjera amata kandidātu nav nosaukts un neviens nav īsti uztrenēts šai būtiskajai politiskajai lomai."Daudz jātrenējas. Nevar tikai skatīties vienu nozari," teica Lembergs. "Nav pārliecības, ka tam vai citam premjera amata kandidātam ir pietiekams atbalsts sabiedrībā un viens otrs no premjera kandidātiem nav pārliecināts par savu kompetenci visās nozarēs un problēmjautājumos," teica Lembergs.Par piemērotāko ZZS rindās premjera amatam nosauca pašreizējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu."Man viņš patīk," teica Lembergs un piebilda, ka arī Dūklavam jāapgūst visu jomu loks.Viņš arī prognozēja, ka pēc 12.Saeimas vēlēšanām darbu turpinās pašreizējā koalīcija, kurai varētu pievienoties Ingūnas Sudrabas vadītā partija, ja vien tai izdosies profesionāla aģitācijas kampaņa. Pēc Lemberga vārdiem, sevi apliecinājusi un pierādījusi pašreizējā valdības vadītāja Laimdota Straujuma, kurai gan "vajadzētu kļūt stingrākai" un labāk valdīt par saviem padotajiem. "Viņa brīžiem ir pārāk mīļa," viņš piebilda. Savukārt ZZS un Nacionālās apvienības pozīcijas pēc vēlēšanām būšot līdzīgas vai "kādu kapeiku labākas" kā pašlaik.

Jau vēstīts, ka ZZS rindās kā iespējamie premjera amata kandidāti ir nosaukti pašreizējais labklājības ministrs Uldis Augulis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Tomēr ZZS atšķirībā no citiem politiskajiem spēkiem nav nominējis vienu konkrētu premjera amata kandidātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas