Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam piesaka NA, Spolītis, Čigāne un Balodis

"Egils Levits ir labākais kandidāts prezidenta amatam, jo viņš ir politiski pieredzējis, kompetents eksperts, augsti novērtēts Latvijā un starptautiskā sabiedrībā un politiskajām partijām neitrāls kandidāts," izteicies NA frakcijas vadītājs Gaidis Bērziņš.
Saeimas trīs frakciju deputāti piektdien oficiāli iesnieguši tiesību eksperta Egila Levita kandidatūru uz Valsts prezidenta amatu, portālu Diena.lv informēja Nacionālās apvienības (NA) pārstāve Laila Ozoliņa.

Iesniegumu parakstījuši NA frakcijas pārstāvji Ināra Mūrniece, Gaidis Bērziņš, Imants Parādnieks, kā arī deputāti no Vienotības frakcijas Lolita Čigāne un Veiko Spolītis, kā arī deputāts Ringolds Balodis no frakcijas No sirds Latvijai.

Levits ir akcentējis, ka viņa prioritātes Valsts prezidenta amatā būs tiesiskums, nacionālā drošība, sociālā atbildība un sabiedrības saliedētība.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta vēlēšanām ceturtdien oficiāli izvirzīts aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kura kandidatūru izvirzījuši Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāts Ingmārs Līdaka, partijas Vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, kā arī ZZS Saeimas frakcijas deputāti Gundars Daudze, Ainārs Mežulis un Valdis Skujiņš.

Prezidenta amatam pieteikti arī Mārtiņš Bondars, kuru virzīja Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji, un Saskaņas virzītais kandidāts Sergejs Dolgopolovs.

Valsts prezidentu ievēl ar 51 deputāta balsīm. Visticamāk, ka vēlēšanu pirmajā piegājienā 3.jūnijā nākamais prezidents vēl netiks ievēlēts, jo pašlaik neviens no nosauktajiem kandidātiem balsu vairākumu Saeimā nevar iegūt.

Jāatgādina, ka sākotnēji bija mērķis valdošajai koalīcijai vienoties par vienu Valsts prezidenta amata kandidātu, taču līdz ar NA lēmumu tomēr virzīt arī Levita kandidatūru šī iecere ir izplēnējusi.

Top komentāri

Levits ēbrejs?
L
Vai Meirovics nebija Latvijas patriots? Latvijai tādi kā Levits ir łoti vajadzigi!
par Egilu Levitu!
p
Tiem, kuri aplej Egilu Levitu ar dubļiem, gribas jautāt, kāpēc tik ļoti svarīga ir tautība. Vispirms jau Egils Levits nav ebrejs, bet, ja arī būtu, tad tas tikai paaugstina viņa reitingu. Ko tad mūsu pašu "bālēliņi" ir tādu paliekošu izdarījuši? Ieveduši valsti purvā ar mazām pensijām,, bezdarbu, astronomiskiem nodokļiem un lielu valsts amatpersonu sarakstu. Kāpēc ASV ir bagātākā valsts pasaulē? Tāpēc, ka tur prezidents nav vis kāds bērziņš vai kociņš, bet talantīgs, izglītots, savas valsts patriots ar labu runu, labam zināšanām, drosmi, teicamu stratēģiju.Musu valsti var izvest pasaulē Egils Levits!
nu nu
n
Es par Levitu! Levits ir izcili izglītots, ar starptautisku pieredzi un Latvijas patriots!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas