Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Levits aicina Kariņu turpināt detalizētas koalīcijas veidošanas sarunas par veicamajiem darbiem

Valsts prezidents Egils Levits lūdzis "Jaunās vienotības" (JV) līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu turpināt detalizētas koalīcijas sarunas ar iespējamajiem koalīcijas partneriem, šodien pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem sacīja Levits.

JV sarunas īsteno ar "Apvienoto sarakstu" (AS), Nacionālo apvienību (NA) un "Progresīvajiem".

Atbildot uz jautājumiem, Levits atkārtoti norādīja, ka valdību iespējams izveidot gan trīs partijām ar 54 balsīm, gan arī četrām partijām ar 64 balsīm.

Kaut arī Satversmē nekādi valdības veidošanas termiņi nav paredzēti, pie jaunas valdības mēs varētu tikt novembrī, piebilda prezidents.

Valdības veidošanas sarunas līdz šim jau ir notikušas intensīvi, un tā arī tās turpināsies, pauda Levits. Viņaprāt, novembra sākumā varētu iezīmēties skaidras nākamās koalīcijas un tās politikas programmas aprises.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, tāpēc šīs trīs partijas kopā veidotu 54 balsu vairākumu.

Savukārt šīs trīs partijas kopā ar "Progresīvajiem" veidotu 64 balsu vairākumu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Levits pilnvarojis JV līderi Kariņu veikt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV vēlētos, ka koalīcijā būtu četri politiskie spēki - JV, AS, NA un arī "Progresīvie", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas