Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Levits: Kariņš joprojām ir mans labākais skolnieks

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) joprojām ir mans labākais skolnieks, ceturtdien pēc tikšanās ar premjeru mediju pārstāvjiem sacīja jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits. Pēc viņa teiktā, savulaik Kariņš pie Levita Minsteres Latviešu ģimnāzijā apguvis politiku un vēsturi.

"Varu teikt, ka Kariņš bija mans labākais skolnieks politikā un vēsturē. Un tā tas turpinās līdz šodienai," teica jaunievēlētais prezidents.

Savukārt Ministru prezidents pēc pirmās tikšanās ar Levitu pēc viņa ievēlēšanas amatā pauda pārliecību, ka abu valstsvīru sadarbība būs laba, turklāt valdība un Valsts prezidents strādās kopā, lai stiprinātu valsti iekšēji un starptautiski.

Levits piekrita, ka viņš un premjers ir vienisprātis jautājumā par ārpolitiku. "Valsts prezidentam ir nozīmīga loma valsts ārējā tēla veidošanā un valsts interešu veicināšanā, sadarbojoties ar citām valstīm un partneriem. Valsts prezidents ārpolitiku veidos ciešā sadarbībā ar ārlietu ministru un valdību kopumā," teica jaunievēlētais prezidents.

Levits piebilda, ka Valsts prezidenta uzdevums ir raudzīties uz valsti kopumā un veicināt visas uz attīstību vērstās reformas, pat ja tās nav populāras.

Vaicāti, vai abas amatpersonas plāno turpināt līdzšinējo praksi - tikties reizi nedēļā - Kariņš atzina, ka tas ir apspriežams jautājums, piebilstot, ka pusēm ir jātiekas regulāri un jāuztur kontakti.

Levits atturējās komentēt, kas būs viņa pirmie darāmie darbi, jo par tiem tiks runāts pēc 8.jūlija, kad jaunais Valsts prezidents būs stājies amatā. Viņš gan atzina, ka plāno iepazīties ar valdības iecerēto nodokļu reformu, jo, pēc Levita domām, nodokļi ir viens no instrumentiem, kā veicināt solidaritāti.

Jau ziņots, ka Saeima 29.maijā Valsts prezidenta amatā ievēlēja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Levitu, kuru šim amatam virzīja koalīcijas politiķi.

 

 

Top komentāri

Jā, traki laiki.
J
Latvijas ienaidnieki, interfronte un kangari, šokā! Cik skaisti dedzīgie "antifašisti" parādīja savu īsto lielkrievu šoninistu dabu, gānot Levitu par viņa izcelsmi. Jā, traki viņiem! Ko tad tagad brēks? Visu laiku brēca - "latvieši fašisti, Latvijā atdzimst fašisti, latvieši žīdus šāva" utt. Bet tie "latviešu fašisti" ņem un ievēl prezidentu, kura tēvs ir žīds. Ko tagad? Pamatīgs apjukums !
Neslāvs
N
Apsveicu visu latviešu tautu ar izcilu prezidentu un premjeru ! Rietumu latvieši ir dieva svētība Latvijai !
Elijah
E
Šie cilvēki (plus Dombrovskis un Kalniete) ir Dieva dāvana Latvijai simtgadē. Tieši TIE, kas valstij BRĪVĪBU atnesa. Kāds brīnums, ja krievu cūkas naidā un izmisumā kviec un gaudo, un pieķengā arī Dienu? Jo tāds cūku uzdevums šajā dzīvē - kviekt un ķengāt, jo ellei SUBSTANCE ir JĀNOPELNA.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas