Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Lībijas nemieros nogalināti 640 cilvēki

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
taikonauts
t
Laba analīze. Tev vajadzētu uzrakstīt rakstu Dienas blogā. Visu laiku domāju kāpēc Eiropas valstis nedara ko vairāk lai palīdzētu Lībijas protestētājiem. Bet iespējams ka pat uzmundrinājums ir gana labs. Domāju ka atbrīvotajām pilsētām vajadzētu piegādāt humāno palīdzību, kā kaut kādu nemilitāru atbalstu protestētājiem. Vienmēr ir kaitinājusi mūsu valstsvīru neizlēmība. Tā tāda kā latviešu sērga, ka negrib uzņemties atbildību par saviem vārdiem.
Pitbull
P
Turklāt vēl tas nevienu reāli neuztrauc!
Kurts
K
R.T Al Arabiya "At least 10,000 dead and 50,000 wounded in Libya."
Ēriks
Ē
Grūti pat saprast, ar kuru tavis smēto sviesta atspēkošanu sākt... 1) Sāksim ar demokrātiju un "musulmaņu" valstīm: 1a) Tu acīmredzot par tuvo austrumu valstīm zini maz. Tur nebūt visi nav Musulmaņi. 1b) Tavam apgalvojumam, ka tur demokrātija nevar būt seguma nav, bet pat ja būtu, tas nemaina to, ka viņiem ir tiesības pašiem izvēlēties savu likteni un uz ko tiekties. Ne tu, ne es, arī neviens cits, nav tik vieds, lai drīkstētu noteikt, kuram drīkst būt pašnoteikšanās, kuram nē!. 1c) Īpaši absurds šis apgalvojums skan no latviešu mutes! Cik tad liela latviešiem pieredze ar demokrātiju, un cik viņi pratuši to izmantot, lai nodrošinātu sev labāku nākotni? Vai nesanāk drusku, kā ar to baļķi un skabargu? 2) Ja neesi paslēpsies zem akmeņa, būsi pamanījis, ka demokrātiskās pasaules valstis atbalsta tos, kas tiecās pēc brīvības un demokrātijas, bet nosoda, veic sankcijas pret tiem, kas šos centienus apspiež. (žēl tik, ka dzīves realitāte nereti spiež demokrātiskās valstis šo atbalstu, pragmātisku apsvērumu pēc ierobežot) Apgalvojums, ka nevajag, atkal skan īpaši muļķigi no post padomju okupantes iedzīvotāja. Padomju laika disidenti alaž teica, ka tas cik brutāla padomju vara pret viņiem ietekmēja padomju varas represīju smagumu pret viņiem. Rādot morālo atbalstu, mēs spēcinam un iedrošnam tos, kas cīnās par pašnotiekšanos bet vājinamrepresīvos orgānus. Tas arī bija ļoti redzams nesen Ēģiptes revolūcijā! 3) mudināšana neatbalstīt ir vienkārši smieklīga, ja ņem vērā, cik bieži latvieši (arī no Saeimas tribīnes) ir pārmetuši rietumu sabiedrotiem, ka tie, otrā p. kara beigās, nevērsās pret savu neseno sabiedroto, Padomju "savienību", lai nodrošnātu trī pundurvalstiņu brīvību, ka arī visus okupāciju gadus aprobežojas ar ekonomisku un bruņojumu "karu", bet ka neriskēja reāli ar savu tautieši dzīvību, bet tagad, kad palīdzība nepieciešama citiem, tad meklējam ieganstus, lai nesniegtu pat morālo atbalstu! 4) Apgalvojumā, ka pēc demokrātijas ieviešanas tuvo austrumu valstu iedzīvotāji masveidā steigsies imigrēt uz Eiropu ir vēl mazāk loģikas! Sanāk, ka viņi riskē ar savām dzīvībām, lai panāktu demokrātiju, bet tiklīdz to sasniegs, tā vietā lai to baudītu, brauks prom!?!?! Ja nēesi pamanījis, cilvēki, ja vien tas ir iespējams, bēgļu gaitās dodas no valstīm kur ir kardarbība, demokrātijas trūkums vai smagi ekonomiski apstākļi. Valstīs, kur tautai izdevies gāzt diktatūru, tauta ir cerību pilna, tāpat kā tas bija Latvijā agros 90.! Tomēr, pat ja tād būtu, nav nekāds pamats uztraukties par "rietum eiropas kultūru" (ja tāda vispār pastāv)! Attīstītākās demokrātijas valstis jau sen tiek pieņmti daudz un dažādu valstu imigranti. Tas to kultūru ne vis iznīcina, bet spēcina! (skat Ziemeļ Amēriku, faktiski visas Eiropas valstis, kurās esmu pavadījis vairāk laika. Tur ir vērā ņemamas imigrantu kopienas, kas tur integrējušās (ne vis asimilizējušās) un, lielākā mērā, tur dzīvo bez problēmām (ja neskaita, piem. skinhedus, neo nācistus un tādus kāds acīmredzot esi Tu!)
Dr.xy
D
Kadel Latvijas valdibai butu kaut kas jakomente? Pietiek tacu dazadi "eksperti","politologi" un citu visu saprotoso un zinoso akstu.Bet,izskatas,ka reti kadam ir skaidrs kadas sekas no sim revolucijam musulmanu valstis bus civilizetaja-demokratiskaja pasaule.Tuksa muldesana par demokratiju musulmanu valstis ir vistirakais absurds.Nekad sajas valstis nekada demokratija nevar but un nebus.Toties miljoniem musulmanu begli parpludinas Eiropu,vinu starpa bus ari so revoluciju izraisitaji,RADIKALIE ISLAMISTU TERORISTI.Un ta ir Vakareiropas kulturas un demokratijas boja eja.
Ēriks
Ē
Un Latvijas valdība, kā parasti, klusē! Kauns, ka mūsu valstsvīriem trūkst principlitātes, lai aizstāvētu citu tiesību uz pašnoteikšanos, kā ne reizi vien uzstāja citiem bija jāpalīdz mums.
Daniels
D
Sorry, komats aiz-kadafi.
Daniels
D
Šī slepkava, kas nav cilvēks, bet vilkatis un, kuras vārds ir kadafi ir asiņaina no galvas līdz kājām un, lai Dievs dod, ka viņa dienas ir skaitītas - citādi viņš vēl daudzus tūkstošus nobendēs...
nē!~
n
cilvēku!!!
k.u.d.
k
Es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums vienalga.
vai-manu-vai
v
Jūtu līdz Lībijai, bet mēs šeit izmirstam bez kara un nemieriem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas