Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Līdz ar valdības maiņu plašas pārmaiņas gaidāmas arī Saeimā

Līdz ar valdības un valdošās koalīcijas maiņu plašas pārmaiņas gaidāmas arī Saeimā, kur sagaidāms, ka darbu uzsāks vairāki jauni deputāti, kuri mandātus iegūs uz laiku, kamēr kolēģi pilda ministru amatus, kā arī mainīsies vadība lielā daļā komisiju.

Kā liecina aģentūras LETA apkopotā informācija, no "Jaunās vienotības" (JV) Latgales vēlēšanu apgabalā Riharda Kozlovska vietā Saeimā darbu varētu sākt Alīna Gendele, bet Ingas Bērziņas vietā Kurzemes vēlēšanu apgabalā nāktu Nellija Kleinberga. Topošajā Ministru kabinetā Kozlovskim paredzēts strādāt iekšlietu ministra amatā, bet Bērziņai - kļūt par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri.

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Zemgales vēlēšanu apgabalā Viktora Valaiņa vietā Saeimā varētu nākt Ligita Gintere, Vidzemes vēlēšanu apgabalā Armanda Krauzes vietā - Didzis Zemmers, Kurzemes vēlēšanu apgabalā Ulda Auguļa vietā - Ģirts Štekerhofs, bet Latgales vēlēšanu apgabalā Kaspara Melņa vietā - Valdis Maslovskis. Jaunajā valdībā Valainim paredzēts ieņemt ekonomikas ministra amatu, Krauzem - zemkopības ministra posteni, Augulim - labklājības ministra amatu, bet Melnim - strādā klimata un enerģētikas ministra amatā.

No "Progresīvajiem" Rīgas vēlēšanu apgabalā Andra Sprūda vietā Saeimā varētu strādāt Mairita Lūse, bet Vidzemes vēlēšanu apgabalā Kaspara Briškena vietā - Ervins Labanovskis. Sprūdam paredzēts kļūt par aizsardzības ministru un Briškenam - atbildēt par satiksmes jomu.

Saeimā arī varētu atgriezīsies visi tie "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) deputāti, kuri savus mandātus pašlaik nolikuši uz ministra amata pildīšanas laiku aizejošajā valdībā. Uz Saeimu "atpakaļ nākot" zemkopības ministram Didzim Šmitam (AS), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Mārim Sprindžukam (AS) un iekšlietu ministram Mārim Kučinskim (AS), parlamentāriešu amatu nāksies atstāt Ievai Brantei (AS), Andrejam Svilānam (AS) un Edgaram Putram (AS).

Atgriežoties pašreizējai aizsardzības ministrei Inārai Mūrniecei (NA), kultūras ministram Naurim Puntulim (NA), satiksmes ministram Jānim Vitenbergam (NA) un ekonomikas ministrei Ilzei Indriksonei (NA), deputātu amatus zaudētu Jurģis Klotiņš (NA), Ģirts Lapiņš (NA), Arnolds Jātnieks (NA) un Normunds Dzintars (NA).

Tāpat pieļaujams, ka topošās opozīcijas - AS un NA - pārstāvji zaudēs lielāko daļu amatu komisiju vadībā. Pašlaik Ārlietu komisiju vada Rihards Kols (NA) un priekšsēdētāja biedrs ir Juris Viļums (AS). Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs ir Artūrs Butāns (NA) un sekretāre Aiva Vīksna (AS).

Juridiskā komisijas priekšsēdētāja biedra amatu ieņem Edmunds Teirumnieks (NA) un sekretārs ir Atis Deksnis (AS), Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju vada Brante un Latgales apakškomisiju - Teirumnieks. Mainīties varētu arī daļa no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadības, kurā priekšsēdētājas biedra amatu ieņem Česlavs Batņa (AS) un sekretārs ir Normunds Dzintars (NA). Līdzīgi varētu būt ar Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisiju, kur vadītājs ir Batņa un sekretārs Dzintars.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju vada un Sporta apakškomisijā sekretāra amatu ieņem Raimonds Bergmanis (AS). Tikmēr Edvīns Šnore (NA) ir Aizsardzības komisijas priekšsēdētāja biedrs, kā arī Iekšējās drošības apakškomisijas vadītājs.

Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisiju vada Igors Rajevs (AS), savukārt sekretāra amatu ieņem Edvīns Šnore (NA). Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā priekšsēdētājas biedrs ir Svilāns. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja ir Linda Matisone (AS), Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisiju vada Juris Viļums (AS), Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas priekšsēdētājs ir Artūrs Butāns (NA) un sekretāre Aiva Vīksna (AS).

Vides, klimata un enerģētikas apakškomisiju vada Andris Kulbergs (AS), Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja biedrs ir Atis Deksnis(AS) un sekretārs ir Raivis Dzintars (NA). Tāpat varētu mainīties Pieprasījuma komisijas priekšsēdētāja biedrs - šajā amatā pašlaik ir Aleksandrs Kiršteins (NA), kā arī komisijas sekretārs Lauris Lizbovskis (AS).

Nacionālās drošības komisiju vada Jānis Dombrava (NA) un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju Ingmārs Līdaka (AS). Pilsonības komisijā sekretārs ir Lapiņš un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā šo amatu ieņem Jātnieks. Ilgtspējīgas attīstības komisiju vada Uģis Mitrevics (NA), priekšsēdētāja biedrs ir Andris Kulbergs (AS), Eiropas lietu komisijā sekretārs ir Kols un Demogrāfijas, ģimeņu un bērnu lietu apakškomisiju vada Jānis Grasbergs (NA).

Tāpat mainīsies Pieprasījumu komisijas, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas, Eiropas lietu komisijas un Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas vadība, Hosamam Abu Meri (JV), Kozlovskim, Sprūdam un Augulim kļūstot par ministriem.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas