Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Lindermans ar Osipovu veidos apvienību startam pašvaldību vēlēšanās

Biedrības Dzimtā valoda līderi Vladimirs Lindermans un Jevgēņijs Osipovs veidos politisku apvienību startam nākamā gada pašvaldību vēlēšanās, aģentūrai BNS pastāstīja Lindermans.

"Principā tāda ideja ir. Man ir partija, kurai es esmu priekšsēdētājs, un Osipova kungs ir savas partijas priekšsēdētājs. Jā, mums ir plāni, lai būtu politiska apvienība, un kandidēt pašvaldību vēlēšanās," viņš sacīja.

Vienlaikus Lindermans uzsvēra, ka nopietni par to sākšot domāt tikai nākamgad. "Pagaidām mums ir tikai viens galvenais mērķis – savākt parakstus," teica Dzimtās valodas pārstāvis.

Saskaņā ar Lursoft datiem Lindermans ir valdes loceklis politiskajā partijā 13.janvāra kustība, savukārt Osipovs ir Osipova partijas valdes loceklis.

Jau ziņots, ka biedrība Dzimtā valoda Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) ir iesniegusi Satversmes grozījumus, lai krievu valodu Latvijā atzītu par otro valsts valodu, un CVK par tiem 1.novembrī sāks parakstu vākšanu.

Satversmes grozījumu projekts tiks iesniegts izskatīšanai parlamentā, ja parakstu vākšanā to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita, kas ir 154 379 vēlētāji. Ja Saeima tos noraidīs vai grozīs, likumprojektu nodos tautas nobalsošanai.

Lai Satversmes grozījumi stātos spēkā, referendumā par tiem ir jānobalso vismaz pusei no visiem Latvijas balsstiesīgajiem iedzīvotājiem – 771 350 pilsoņu.

Lindermans ir bijis Nacionālboļševiku partijas vadītājs. Savulaik viņam uzrādītas apsūdzības par aicinājumiem gāzt valsts varu un sprāgstvielu glabāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas