Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Lindermans: Dzintara kunga komandas akcija ir kara pieteikums

Nacionālboļševiks Vladimirs Lindermans, kurš ir viens no biedrības Dzimtā valoda līderiem, kas vēlas panākt krievu valodu kā otru valsts valodu, nodēvē Visu Latvijai! rīkoto parakstu vākšanas kampaņu par mācībām tikai latviešu valodā par kara pieteikumu."Šie puiši no Dzintara kunga komandas ir pārkāpuši sarkanajai līnijai.

Tas ir uzbrukums. Es uzskatu viņu akciju par kara pieteikumu," ceturtdienas rītā intervijā LTV raidījumam _Labrīt, Latvija!_ sacīja V.Lindermans."Ko viņi grib? Viņi grib atņemt bērnus no krievu ģimenēm. Vai tas ir normāli? Ko mums darīt šajā situācijā? Jāaizstāv savas interes un iespējas."

Dzimtā valoda, kuras līderi ir V.Lindermans, Jevgēnijs Osipovs un Aleksandrs Gapoņenko, savākusi vairāk nekā 10 000 parakstu, tomēr Centrālajā vēlēšanu komisijā tie tiks iesniegti tikai vasaras beigās, lai rudenī varētu sākt parakstu vākšanas otro kārtu. Dzimtā valoda vēlas panākt grozījumus Satversmē, kas noteiktu krievu valodu kā otru valsts valodu.

V.Lindermans uzsvēra - ja parakstu vākšanas otrajā kārtā izdotos savākt nepieciešamo skaitu, tas parādītu, ka teju visi Latvijas krievvalodīgie vēlas, lai viņu dzimtā valoda būtu arī valsts valoda. Jautāts par iespējamā referenduma iznākumu, V.Lindermans bija izvairīgs un no prognozēm atturējās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas