Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LLPA pieprasīs ārkārtas tikšanos ar Ministru prezidentu par budžeta jautājumiem

Trešdien Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedri vienojās par steidzamas tikšanās pieprasīšanu ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski līdz Ministru kabineta lēmuma pieņemšanai par finansējuma piešķiršanu jaunām politikas iniciatīvām 2014.-2016.gadam, lai izskatītu pašvaldībām aktuālākos jautājumus saistībā ar valsts budžetu 2014.gadam, portālu Diena.lv informēja LLPA.

"Ņemot vērā atlikušo īso laika periodu, LLPA biedri pieprasīs ārkārtas tikšanos ar Ministru prezidentu jau tuvākajā laikā. Mums nav pieņemama situācija, ka diskusijas ar pašvaldībām par budžetu notiek tad, kad galvenie lēmumi ir jau pieņemti. Mūsu mērķis ir nodrošināt, lai pašvaldību budžeti nesamazinātos, jo pašvaldību budžetam ir jāpieaug līdzvērtīgi ar valsts budžeta pieaugumu," skaidro LLPA izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis.

Ministru kabineta sēdes, kurās notiks lēmumu pieņemšana šai jautājumā, paredzētas 30.jūlijā un 8.augustā.

Tāpat trešdienas LLPA sēdē tika apstiprināts jaunais LLPA prezidents - Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Prezidentūras periods ir 12 mēneši.

LLPA dibināta 2001.gada 23.augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību. LLPA biedri ir deviņas lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas