Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

LM: Četru gadu laikā varētu izsīkt uzkrājumi sociālajā budžetā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Barons
B
Vai šajos aprēķinos ir ņemts vērā tas, ka no Latvijas izbrauc tieši cilvēki darbaspējīgajā vecumā? Ka drīz jau uz vienu strādājošo būs pāris pensionāru un bezdarbnieku. Draud pilnīga un galīga katastrofa, un daudz ātrāk nekā tiek prognozēts. Uz šī fona runāt par pensiju 2. un 3. līmeni ir pilnīgs izsmiekls. Jo nav jau nekādas garantijas, ka pensijas vecums netiks palielināts līdz kādiem 75 gadiem un pensijas nogrieztas. Izskatās, ka mēs virzamies uz situāciju, kad pensiju nav vispār un veci cilvēki bez apgādniekiem tiek pārvietoti uz nespējnieku namiem. Baisi... Bet uz to pusi pamazām iet...
Aploksne
A
Tev tas niks nav pareizs! Jābūt: Labāk aploksne rokā, nekā valsts pensija miglā
Nejēgas
N
Man jau brīžam sāk šķist, ka labāk lai ir tādi, kas prot vadīt valsti, ļauj citiem nopelnīt, lai paši varētu vairāk nokampt, nekā tādi, kas aiz nejēgšanas un uzpūtības laiž visu pilnīgā dēlī un tajā pašā laikā tāpat nemākulīgi nokampj pa kumosam.
kindzuls
k
būs vien jāatver Jēkabpils vjetnamiešiem..
V
V
Kārtējais murgs Jēlo stilā, nevis veicināt biznesa attīstību, radīt normāli apmaksātas darba vietas un veicinātu darbaspēka atgriešanos no ārzemēm, sakārtotu un uzraudzītu nodokļu sistēmu, nē taču, kur nu, viņiem nav citu ideju kā turpināt atlaišanas, nodokļu sistēmas kropļošanu un kā kronis šim titāniskajam darbam- pensijas vecuma palielināšana. Tautai ir lieliska izvēle nākošgad- zagļi vai absolūti nespējīgi idioti, atvainojos, vēl taču ir arī krievi!
Labāk zīle rokā, nekā
L
Es daudzus gadus atteicos no aploksnēm un maksāju sociālo nodokli, kuram vēl tika piekabināts iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Cerēju, ka gadījumā, ja kas, valst maksās solīto. Bet nekā - šogad saņemu tikai pusi no vecāku pabalsta un vēl nezinu, ko saņemšu, ja nākamgad kļūšu bezdarbnieks. Jau šobrīd jūtos, kā apmuļķots. Bet kas būs ar valsts solījumiem, kad sasniegšu pensijas vecumu? Labāk nedomāt! Turpmāk centīšos ar nodokļiem būt pēc iespējas uz "Jūs".
Genocīds
G
Karnīte pareizi stāsta - Labklājības ministrija līdz šim ir darījusi visu, lai iedzīvotāju vecuma struktūra Latvijā jau tuvākajā nākotnē būtu tāda, ka darbspējīgie nespēs nodrošināt valstī dzīvojošos pensionārus, kuru skaits ievērojami augs. Bērnu ministrija nedaudz situāciju uzlaboja, bet tai nu ir svītra pāri un pēc tās likvidācijas ir pilnībā atjaunots Labklājības ministrijas genocīds pret ģimenēm ar bērniem.
Ieva
I
Visvairāk ir aplaupīti darbspējīgā vecuma cilvēki ar smagām hroniskām slimībām, turklāt tas atspēlēsies, jo, tā vietā, lai braši strādātu, šie cilvēki dzīvojas pa slimnīcām un kļūst par invalīdiem.
Ieva
I
Nu pensijas vecuma cilvēks taču nav mironis, īpaši tagad, kad, piemēram, atskaites var mierīgi taisīt mājās un sūtīt pa e-pastu. Cita lieta, ka ne visi vecākie cilvēki to prot. Es par esmu redzējusi, piemēram, nebūt ne vecu VID darbinieci, kas nespēj ekselī saskaitīt pāris skaitļu....Bet tad ir jārīko kuris, nevis jāvaid par pensijas vecumu.
Dīvainas izmaksas
D
Sociālajā budžetā ir viena izmaksu pozīcija, kurai pretī nav iemaksu - tās ir piemaksas pie pensijas par stāžu līdz 1996.gadam.
cilvēki vairs negrib
c
Ja sociālajā budžetā pietrūkst līdzekļi, tad kaut kas nav kārtībā ar likmi vai izmaksas lielumu. Izmaksām, kā jau apdrošināšanā, būtu jābūt ttieši proporcionālām iemaksu lielumam un apgriezti proporcionālām riska iestāšanās varbūtībai. Pie mums Labklājības ministrija cūkojas - viņi neiet pēc proporcionalitātes principa, bet lielākajiem nogriež vai atsevišķām kategorijām - visbiežāk tiem, kuri nevar atļauties nestrādāt, griež nost. Pēc tam brīnās, cilvēki vairs negrib maksāt nodokļus.
Nelabklājības ministrija
N
Ko darīs tad, kad darba tirgū ienāks pēc 90.gada dzimusī paudze, kas grūto laiku un Labklājības ministrijas īpaši nelabvēlīgās arrieksmes pret ģimenēm ar bērniem ir kretni mazāka, nekā 'padomju laikā dzimusī paaudze?
Dombrovskis pret
D
Dombrovska valdība līdz šim visvairāk ir aplaupījusi ģimenes ar 2 un vairāk bērniem, zīdaiņus, jaunos vecākus un strādājošos pensionārus
Tautas bendes
T
Augulis (ZZS), Repše (Jaunais laiks), Dombrovskis (Jaunais laiks) un Brigmanis (ZZS) apzog strādājošos pensionārus, zīdaiņus un jaunos vecākus
ss
s
Mans ierosinājums-par katru nostrādāto gadu maksā3,5-4Ls, parējo pensiju dala ar 10-20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas