Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 9. jūnijs
Ligita, Gita

Lokenbahs: Regulators nav vainojams Latvenergo cenu celšanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
replika
r
cik īpašnieks paprasa,tik uzliek. ------- Kampars nav īpašnieks, viņš tikai sevi par tādu ir iedomājies.
Buba
B
Un ko Lohufakers atbildētu uz to, ka Latvenergo acīmredzot apzināti, ļaunprātīgi maldina par mazo patērētāju daudzskaitlību? Nav jāpievērš uzmanību, - vai varbūt jāpārbauda arī visas citas piestādītās informācijas patiesumu?
ddd
d
taisnību runā itkā, bet tad zūd vispār jēga no tādas sprk ja monopilam uzņēmumam nevisn neko reāli neregulē - cik īpašnieks paprasa,tik uzliek. tur ir sviests kautkāds, visus vajadzētu piekārt pie staba.
Revolt
R
Interesanti 08:50 Ko nozīmē saimniekošanas modeļa maiņa? Vai tas nozīmē, ka nometam šo vadību, kas strādāja ar peļņu? ======================= Nu netieši viņš pateica ka uzņēmumi jānodod tautas/strādnieku kontrolē neviss buržuāzijas kā tas bija līdz šim.Nemainot pārvaldes struktūru mēs vienmēr dabūsim kāpjošus tarifus,zemas algas,brūkošas elektrolīnijas jo ir mērķis - peļņa pār visu.
replika
r
Salīdzinot ar Igauniju latvieši paliks vēl konkurētnespējīgāki. Pimkārt, pieaug darbaspēka izmaksas, otrkārt, daudzās mazās firmās ievērojami pieaugs pašizmaksa. Kopumā visai ekonomikai tas būs liels trieciens. Vienīgais kas valdībai būs izdevies - caur elktrības nodokli atņemt pensionāriem pensijas. Faktiski paaugstinātais PVN, akcīze gāzei, augstie elektrības tarifi un reālā inflācija ātri noēdīs pensionāru lielās (pēc valdības domām :) ) pensijas . Valdībai nekas nebūs jādara - pensijas būs sekmīgi samazinātas. Kampars un Co cer, ka latviešu miermīlīgais un padomju laikos iebaidītais pensionārs to mierīgi pacietīs.
234
2
Latvijas tauta jau ir sapratusi to, ka ar tarifiem piespiedu kārtā tauta tiek apzagta vairojot bagātību pie varas esošajiem un varai pietuvinātiem.
qwerty
q
P.S. īstenībā pateikšu kapēc - SPRK nav motivēts to darīt, jo pats gūst materiālu labumu no augstākiem tarifiem - SPRK iegūst fiksētu procentu no sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju NETO apgrozījuma, kas Latvenergo gadījuma visticamāk ievērojami pieagus... tas tikai apliecina to, ka šāds motivācijas modelis šai iestādei pēc būtības ir pilnīgi neadekvāts, lai neteiktu krimināls
qwerty
q
Es teiktu tā - ja jau Latvenergo strādā ar 40 miljonu latu peļņu & vēl tam pa virsu paaugstina tarifus faktiski par 25%, kas ir tas spēks, kas pārstāv patērētāju (nevis Latvenergo) intrese? SPRK? Ekonomikas ministrija? Dombrovskis? Satversmes tiesa? SPRK redz nav vainīgs. Es teiktu, ka ir gan, jo tā ir SPRK vistiešākā atbildība gādāt par to, lai tarifi tiktu noteikti zemākie iespējamie tarifi, kas maksimāli veicinātu valsts konkurētspēju. Un nevajag atrunāties, ka viss ko SPRK dara - ir tikai pārbauda, vai Latvenergo esot pareizi aprēķinājuši tarifu.. Kapēc SPRK nevirza jaunu aprēķināšanas metodiku???? To taču viņi var darīt!
analīze
a
un kur var redzēt ekonomisko analīzi par kuru runā SPRK vadītājs?
interesanti
i
cik es saprotu, tad valsts ir akcionārs. Varbūt 100%? Kur var redzēt uzņēmuma akcionārus un cik liela daļa kuram pieder? Smalki nostrādāts:)
Grinbergs bez koda
G
man liekas ka tomeer Lembe !!!!DDD
vainigie
v
sistēma, kurai kalpo kampars, dombrovskis un co. Skatamies dziļāk. Mērķis ir gandrīz sasniegts. Cilvēki izbrauc. un nākotne pakārtota kredīta atdošanai Kampars ir vai nu vienkārši muļķis vai marionete. Nezinu par Dombrovski. Pēc kalpošanas tautai Dombrovskim gan jau paredzēts amats zviedru banku struktūrās. Par labi nokārtotām lietām. Kuras pēc tam grūti labot
Ha
H
Latvijā tā kā sliktā padomjlaiku kolhozā - nav jāregulē, bet regulē, likumu nepārkāpj, bet neregulē, tikai apstiprina. Bardaks ir laba lieta - kad tiek līdz tiesai, ne par ko nav jāatbild!
NĒĒĒ'!
N
tad sakiet KĀPĒC VISIEM DARBINIEKIEM TIEK TEIKTS,KA LATVENERGO NAV VALSTS UZŅĒMUMS ,KA TIKAI VALSTIJ TUR IR AKCIJAS JO NO VAS UZ AS TAS KĻUVA KLUSI ,NEMANOT,TAD KURŠ TE IR ĪSTI SAIMNIEKS UN KURŠ DIKTĒS CENAS????????? TAUTAI TAS IR JĀZINA,VISU LAIKU VĀCA TAUTA PARAKSTUS,KA NEPRIVATIZĒS,BET ,VISS JAU PA KLUSO NOPRHVATIZĒTS,VAI TĀ?!!!!!!!!!!! SĀKUMĀ TEICA,KA PAAUGSTINĀS 10%,KAS TAGAD NOTIEK,JA JAU NEVIENS TE NEKO NETAISĀS MAINĪT ,TAD LAI REGULATORS PIEŅEM UZREIZ VISMAZ 5LATI PAR KILOVATU,,,,,,,, ATKAL,SĀKUMĀ TEICA,CIK ILGI TAGAD NEPAAUGSTINĀS CENU,NU JAU TIKUŠI PIE ŠĪS CENAS ,SĀK RUNĀT,KA ATKAL JĀPAAUGSTINA,KAS TE NOTIEK?????????????
nav ko te spriedelēt
n
Kampars un Jaunais laiks vienkārši saņems otkatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas