Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LSDSP atbalsta priekšlikumu samazināt priekšvēlēšanu aģitāciju un tēriņus

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) atbalsta partijas Jaunais laiks (JL) un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) priekšlikumus, kas paredz aizliegumu reklamēties mēnesi pirms Saeimas vēlēšanām un izmaiņas partiju finansēšanas likumā, būtiski samazinot partiju priekšvēlēšanu kampaņu tēriņu griestus.

Sociāldemokrāti atzinīgi vērtē JL priekšlikumus, kas paredz izmaiņas partiju finansēšanas likumā, samazinot partiju tēriņu griestus kampaņā no 571 000 latiem uz 356 000 latu vai pat 280 000 latiem, kā arī partijas aicinājumu uz pusi samazināt naudas apjomu, ko viena persona var ziedot partijai, šodien vēsta LSDSP preses sekretārs Gatis Vanags.

LSDSP uzskata, ka arī ZZS iniciatīva ir atbalstāma, jo iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka politisko partiju reklāmas priekšvēlēšanu mēnesī spēja sagrozīt cilvēkiem galvu, rezultātā pārsvaru guva partijas, kurām bija vairāk naudas šādu manipulāciju sponsorēšanai. Vairāku šo partiju politbiznesa rezultāts ir šodienas bēdīgā realitāte. Un tieši dārgās priekšvēlēšanu kampaņas ir tās, kas partijām rada nepieciešamību pēc naudas.

«Ierobežojot politisko reklāmu priekšvēlēšanu periodā, no valsts puses būtu jānodrošina publiskas debates un diskusijas gan valsts televīzijā, gan valsts radio, gan visās Latvijas pašvaldībās, politiķiem tiekoties aci pret aci ar saviem vēlētājiem. Tādējādi sabiedrībai tiktu dota iespēja daudz objektīvāk spriest par politisko partiju nostādnēm un politiķu spējām šīs nostādnes realizēt,» uzskata LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis.

LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis uzskata, ka Latvijai sen vajadzēja pārtraukt līdzšinējo praksi, kas neparedz partiju finansēšanu no valsts budžeta: «Latvija ir palikusi viena no retajām Eiropas valstīm, kur politiskās partijas nesaņem vismaz daļēju valsts finansējumu. Ja partijas saņemtu valsts finansējumu, mazinātos to atkarība no citiem finanšu avotiem, līdz ar to samazinātos iespēja partiju sponsoriem ietekmēt partijas politiku.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas