Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LTV: JKP pieļauj nonākt opozīcijā un valdības deklarācijas melnrakstu jau veidojot Attīstībai/Par!

Īsti nevedoties 13. Saeimā ievēlēto un 16 deputātu vietas ieguvušo Jaunās Konservatīvās partijas (JKP) un KPV LV vadītajām partiju sarunām par valdības veidošanu, apvienība Attīstībai/Par! jau gatavojot savu valdības deklarācijas projektu, otrdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

JKP, pārrunājot valdības sarunas, otrdienas vakarā secinājuši, ka, visticamāk, nāksies strādāt opozīcijā, tā LTV atklājuši vairāki sēdes dalībnieki. Tāpat nolemts, ka JKP Saeimas priekšsēdētājas amata kandidāte būs Dagmāru Beitnere Le Galla.

Savukārt tieši Attīstībai/Par! plānojot jau trešdien sarunās ar partijām un vēlāk šonedēļ arī Valsts prezidentam parādīt valdības deklarācijas uzmetumu, kura izstrāde turpinoties otrdienas vakarā. Attīstībai/Par! cerot, ka Vējonis varētu dot mājienus, ka valdības veidošana jāuztic tās premjera amata kandidātam Artim Pabrikam, vēstīja Panorāma.

Jau vēstīts, ka valdības veidošanas gaitā joprojām ir daudz neskaidrību - gan par to, kuras partijas veidos koalīciju, gan par to, kuras partijas pārstāvis ieņems premjera amatu. Politiķu viedokļi minētajos jautājumos ir atšķirīgi, un arī neoficiāli viņi pauž, ka pagaidām prognozēt sarunu iznākumu ir pāragri, ziņoja LETA.

Vienlaikus daļa politiķu uzskata, ka mazākas izredzes uz premjera amatu pašlaik ir KPV LV, bet valdība JKP un Attīstībai/Par! vadībā varētu būt reālāks scenārijs. Paši KPV LV nepiekrīt šādam skatījumam par savām izredzēm un redz iespēju vadīt Ministru kabinetu.

Top komentāri

Ezis teicamnieks
E
Pavļuts, Pūce vai Jaunups būtu pulka sliktākas kandidatūras.
melnrakstam
m
Par kādu attīstību? Vai tikai raušanās pie varas? Bordānam ir pieredze.
Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Zakjiishi, juus tieshaam esat IDIOTI shaadi speeleejoties ar VEELEETAAJU doto mandaatu. Labeejaas partijas Latvijaa 'nespeej vienoties' - tas ir idiotisma kalngals, kas brugjee celju 'samazgu centram' uz iekljuushanu Latvijas Republikas valdiibaa!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas