Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

LTV likvidē sabiedrisko attiecību nodaļu

Latvijas Televīzijas (LTV) vadība situācijā, kad vēl joprojām nepieciešams samazināt izdevumus, kā arī lai maksimāli saglabātu programmu,  ir pieņēmusi lēmumu no šī gada 1.jūnija atteikties no sabiedrisko attiecību nodaļas, likvidējot trīs štata vietas un vienu autorlīgumu. Līdzšinējos sabiedrisko attiecību veiktos pienākumus plānots sadalīt starp esošajām LTV struktūrdaļām, _Diena.lv _informēja televīzija.

Kopš 2008.gada februāra LTV ir likvidējusi jau gandrīz 100 štata vietu, un tuvākajā laikā plāno likvidēt vēl vairākas, norāda LTV.

LTV norāda, ka tās budžeta samazinājums šogad mērāms 50% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Kopš 2008. gada 13. decembra Saeimas pieņemtā lēmuma par Latvijas Televīzijas budžeta samazinājumu par 25%, LTV 2009. gada budžets jau šobrīd faktiski ir samazināts par vairāk nekā 40%, kas ievērojami pārsniedz citu valsts institūciju vai uzņēmumu budžeta samazinājumus. Papildus budžeta samazinājuma decembrī, LTV tika informēta, ka no 2009. gada valsts budžeta dotācijas tiks ieturēti 10% rezerves fondam, savukārt šī gada maijā un jūnijā LTV valsts budžeta dotācija tika samazināta vēl par 15%. Diemžēl situācija ir kļuvusi dramatiska arī reklāmas ieņēmumu kontekstā, kā rezultātā kopējais LTV budžeta samazinājums tuvojas 50%.

LTV norāda, ka, rūpīgi analizējot dažādo izdevumu pozīcijas, pagājušā gada nogalē izstrādāti priekšlikumi LTV krīzes budžetam, lai nenovestu uzņēmumu maksātnespējas stāvoklī. Šāda lēmuma rezultātā LTV bija spiesta veikt virkni būtisku izmaiņu savā darbībā: samazināt LTV1 un LTV7 programmu veidošanas tiešās izmaksas – piemēram, pārtraukt tādus nacionālas nozīmes izklaides projektus kā seriāls „Neprāta cena” un Eirovīzijas dziesmu konkurss (kas, pateicoties atbalstītājiem – Ventspilij, Latvijas Krājbankai un „Narvesen”, tomēr varēja notikt), pārtraukt LTV īpašo korespondentu darbu Briselē un Maskavā, izbeigt uzsākto praksi neatkarīgo producentu un sadarbības partneru veidoto raidījumu iepirkšanā par naudu, kā arī pārtraukt LTV7 ziņu raidījumu krievu valodā „Strana LV”. LTV ir bijusi spiesta atteikties no mazo izpildītāju konkursa „Cālis”, kā arī nevarēs pilnvērtīgi atspoguļot festivālus „Baltica” un „Sudmaliņas”. Kopumā līdzekļi koncertu un citu nozīmīgu notikumu ierakstiem ir ļoti limitēti. Ir apdraudēta 2010. gada Olimpisko spēļu un Pasaules kausa futbolā licenču iegāde.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas