Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Meklē iespēju nepaaugstināt nodokļus, varētu griezt no sociālā budžeta

Īsi pirms plkst.20 valdības ēkā sākās koalīcijas padomes sēde, kurā piedalās arī sociālie partneri un Valsts prezidents Valdis Zatlers. Pēc neoficiālas informācijas, kas ir _Dienas _rīcībā, koalīcijas partneriem piedāvāts priekšlikums griezt sociālā budžeta izdevumus, kas tomēr varētu nozīmēt visu pensiju samazināšanu par vismaz 15%. Netiek izslēgts, ka tiks mazināti arī kādi no sociālajiem pabalstiem. Priekšlikums par sociālā budžeta izdevumu samazināšanu radies, lai varētu nepaaugstināt nodokļus.

Tautas partijas līderis (TP) Mareks Segliņš žurnālistiem ceturtdien vakarā kategoriski noliedza, ka, diskutējot par budžeta deficītu, koalīcijā būtu izskatīta ministriju skaita samazināšana un portfeļu maiņa. M.Segliņš īpaši uzsvēra: "Malacis prezidents. Cepuri nost. Viņš palīdzēja savākt premjeru. Visu cieņu Valsts prezidentam. Lai arī iepriekš esmu viņu kritizējis, šoreiz viņš situāciju savāca kopā. Vienu brīdi likās, ka premjers plīst, bet paldies [Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram] Rimšēviča kungam un paldies prezidentam, kas palīdzēja premjeru dabūt uz sliedēm."

Sagaidāms, ka pēc koalīcijas padomes sēdes atsāksies valdības sēde.

Sarunās pie premjera Valda Dombrovska (JL), kurās ceturtdien pēcpusdienā piedalījās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, tika meklēts sociāli taisnīgākais un labākais risinājums, lai izvairītos no nodokļu celšanas, tā žurnālistiem teica finanšu ministrs Einars Repše (JL), kurš uz brīdi bija iznācis no premjera kabineta. Lai arī bija plānots, ka plkst.19 atsāksies valdības ārkārtas sēde, sanāksme pie premjera ievilkās.

Finanšu ministrs atzina, ka V.Zatlers ļoti aktīvi iesaistījās diskusijā. Neko konkrētāk, kādi varētu būt risinājumi, E.Repše neteica, vien uzsvēra, ka šodien lēmums tiks pieņemts. "Mēs šo situāciju atrisināsim." To, cikos tas varētu notikt, viņš attiecās prognozēt. 

V.Zatlers valdības mājā, kur ceturtdien tiek spriests par būtiskiem budžeta grozījumiem, ieradās pēcpusdienā, ap plkst.17. Ierodoties valdības ēkā, viņš nekādus komentārus nesniedza, bet gan premjera kabinetā apsprieda iespējamos risinājumus. Īsi pēc plkst.18 uz premjera kabinetu tika izsaukts arī labklājības ministrs Uldis Augulis.

Prezidents nolēmis tikties ar Ministru prezidentu un finanšu ministru E.Repši, lai gūtu skaidrību par Ministru kabineta sēdes gaitu. Valsts prezidents izšķīries par šādu soli, jo medijos ir publicētas pretrunīgas ziņas, iepriekš informēja viņa preses sekretāre Ilze Rassa.

Pēcpusdienā notikusī koalīcijas partiju pārstāvju tikšanās vedināja spriest, ka koalīcijas partneri nav gatavi atbalstīt Finanšu ministrijas (FM) ierosinājumu no 1.jūlija paaugstināt pievienotās vērtības nodokļa likmi.

FM ceturtdien pirms valdības ārkārtas sēdes, kurā piedalās arī sociālie partneri, nāca klajā ar jauniem būtiskiem priekšlikumiem budžeta deficīta samazināšanai. E.Repše gan atzinis, ka neatbalsta paša parakstītos priekšlikumus, taču norādīja, ka mērķis ir viens – samazināt deficītu par 500 miljoniem latu. 

(pievienota 2. un 3.rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Finanšu ministrija dažas minūtes pirms valdības sēdes nākusi klajā ar jauniem būtiskajiem priekšlikumiem deficīta samazināšanai

Dombrovskis: priekšlikumi ir graujoši

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas