Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Metropolīts Aleksandrs: Bagātniekiem ir zudusi atbildība Dieva priekšā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
:(
:
Jā, bija laiki, kad seniors izkāvis kaimiņu vilānu ciemu, izlaupījis to, lai neizsauktu Dieva dusmas, krietni ziedoja baznīcai, vai piebūvi tai uzcēla... Tagad nekā - nosper miljonu un nekāda atkata, būtu kaut 10 tiesu ziedojis :( Nav vairs bagātniekiem bijības, nav :(
Velta
V
Paldies Svēto tēv, bet šķiet, ka taisnība daudzajiem komentētājiem, ka šī atbildība nav vis zudusi, bet nekad nav bijusi.
XBBB
X
Bijušā "Intūrists" valūtas bāra bārmenī ieklausies, neticīgais!
BOMIS
B
Pareizi metropolīt viņiem tā ir pazudusi vai nu nekad nav bijusi !
Tendence
T
Kristīgās paradigmas nomaiņa uz racionāli mizantropisku rada lielisku fonu cilvēka, kā apgarotas individualitātes, uztveres noliegšanai. Tas savukārt, ļauj formēt sabiedrību pēc principa - "kam nauda, tas pasūta mūziku". Un šādā griezumā, bez morāliem ierobežojumiem, par labiem var tikt atzīti jebkuri līdzekļi. Šodien izstādam mirušo ķermeņus, kā priekšmetus, rīt audzēsim cilvēkus, kā orgānu donorus. Jo tas ļaus nopelnīt.
sets
s
laikam naudu pietiekosi baznicai nedod.......
Jonis
J
Vai tad boļševikiem, komunistiem, komjauniešiem, čekistiem uc bezdievju barbariem ir kādreiz bijusi atbildība Dieva priekšā??!!
kistietība+pozitīvi
k
Sabiedrībā jau vairākus gadus tiek metodiski diskreditēta kristietība. Sekas ir jūtamas gan bagātnieku, gan vienkāršās tautas morālajā degradācijā! Nereliģisku un amorālu sabiedrību ir viegli pārvaldīt, tai nav principu un tā ir neaizsargāta pret negodīgiem ideoloģiskiem piedāvājumiem un propagandu> Jo "ja Dieva nav - viss atļauts" . Ja cilvēks ir vienīgais visu lietu mērs, tad viņš agri vai vēlu nonāk līdz noziegumam, jo pazūd atbildība (nav jau kā priekšā atbildēt par saviem grēkiem) Vai vēl vajadzīgi pierādījumi, ka mēs virzāmies uz rafinēti kontrolētu, politkorektu - nevis brīvdomīgu sabiedrību? Tiek paustas puspatiesība par islāmu, Eiropas tradicionāla reliģija - kristietība - tiek tendenciozi zākāta un gānīta, īstie reliģiskā un etniskās spriedzes iemesli tiek noklusēti! Cilvēkam ir vajadzīga autoritāte, ja nav autoritātes, tad arī esam pie sasistas siles: ministri - blēži, akadēmiķi - skauģi, prezidente - ārzemju specdienestā vai prezidents izvēlēts zoodārzā utt. Autoritātes ir tēvs un māte ģimenē, ja viņiem nav autoritātes, tad ģimene sabrūk un bērni nedzimst vai nonarkojas utt. Taču šo vecāku autoritāti nepārtraukti grauj masu mediji un dažādi pseido- tiesību aizstāvji un masu kultūra, kas cenšas bērnus novirzīt uz šoviem, atkarībām, datorspēlēm, filmu varoņiem, politiķiem, karjeru, praidiem, braukšanu strādāt uz ārzemēm utt. Uz šī masu mediju mākslīgi radītā KRĀSAINĀ fona skolotāju, vecāku un mācītāju centieni aizstāvēt tradicionālās vērtības izskatās smieklīgi, naivi un mazefektīgi. Tādējādi cieš gan ģimene, gan valsts. Bez autoritātēm ir tikai haoss, visatļautības juceklis - brīvdomība bez mērķa atrast patiesību vai vismaz kopēju labumu, bet tikai visu noliegt, nozagt, izmantot, zaimot un izsmiet. Jautājums ir par to, kur mūsdienās atrast patiesas morālās autoritātes, nevis TV realitātes šovu "zvaigznes" un ekonomiskās nodevības bonzas? Pasaules vēsture zina daudzas impērijas, kas sekojot principam - "dari ko vēlies" un "pēc mums kaut ūdens plūdi" - aizgāja bojā ... Laikam kārta – rietumu sabiedrībai!
Pulkstenis
P
Tev arī priecīgas Lieldienas!
Nezinu gan...
N
Bagāts vai nabags - kādu atbildību lai jūtam "dieva priekšā" tie, kam viņš nav nekas cits kā pasaku tēls?
Katinskij palač
K
Čekas pops.
joo
j
pats tu esi pīslis.
Ag
A
Vai viņš ar to domā savu priekšnieku Gunģajevu (mitrop. Kirillu), kurš vicina roku ar 200.000 eiro vērto pulksteni?
Girts
G
Aptruukusies naudinja, tantinjas vairs nevar baardainajiem algas nodroshinaat. Lai paardod savus mersedesus un brauc uz krievu zemi sludinaat, tur leetticiigo pietiks.
Re
R
Kadeļ tiek nolikti turigi cilveki, kadeļ Latvija tiek dalīts bagatais sliktai, navagais labais. Nepiekritu, bagatie stradā, daudz macās. Man ir zinami turigi cilveki un vini inteliģences un garigumu zina ir stipri priekšā ta saucamajiem mazturigajiem, jo tieši netikliba un izvirtiba nak tiesi no nabadzigakā slaņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas