Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ministri atbalsta bērnu skološanu no sešiem gadiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vispār
v
pirmsskolas izglītībā stradājošajiem bija gan programmas, gan mērķi un uzdevumi, metodikas un pirmsskolas izglītības pamatprincipi. jā, tas gan - ministrija nav pakustinājusi ne pirkstu, ne pakaļu, lai tas viss būtu. bet viss ir un strādājam labi. arī pirmsskolas skolotāji šo marasmu NEATBALSTA! kas cits gan vēl labāk zina, cik sešgadīga bērna motorika, balsta sistēma, psiholoģiskā attīstība utt. ir (ne)piemērota sēdēšanai skolas solā... kaut arī lasa,rēķina, tiek galā ar datoru, tomēr - veselu gadu atņemt aktīvai kustīgai dzīvei un nosēdināt bērnu priekšlaikus solā! un tad brīnīsies par lieko svaru un tamlīdzīgi... :((((
divaini
d
ir atskiriba starp rotalasanos un macisanos rotalajas bernudarza, bet skola macas! tapec ta ir skola, un nevis bernudarzs! vai tik daudz izglitibas ministrija saprot? vai ari tiesam uz izglitibu pelnosie biznesi atkal ir topa? tacu, ka jau zinam, tad pec generalprokuraturas informacijas, lai runātu par iespēju sākt kriminālprocesu par jebkuru lietu (!), vispirms ir jāpierāda, ka valstij zaudējumi ir nodarīti! un visa musu tauta klusejot piekrit, jo skiet, ka klusesana ir zelts ari saja gadijuma. p.s. par izglitibas ministri izveleties butu labi kadu, kam tomer veicas savu bernu audzinasana un skolosana.
Zane >>>
Z
Ministrijām laikam nav ko darīt, ka katru gadu kaut ko maina...Kā jauns ministrs tā jauna kārtība....!!!
Zane >>>
Z
Apšaut tos ministrus, katru gadu mācību sistēma tiek kaut kas mainīt.....:)) Būtu labāk latviešu skolas latviešiem atdevuši, lai krievi tajās nemacās...!!! Tērbatas ielā....!!!
Eduards
E
Vai ministriem ir augstākā pedagoģiskā izglītība, kādu vēl pavisam nesen viņu politiskie priekšteči lika apgūt pat katrai bērnudārza "omītei", par skolotājiem nemaz nerunājot, bet tagad daudzi no šo vajāšanu upuriem ar visu savu "ideālo" izglītību jau ir uz ielas ( skolas likvidētas), bet algas samazinātas reāli uz pusi ir visiem izglītības druvas kopējiem. Neticu šādiem "liekuļiem garīdzniekiem" (Veidenbaums), kuru lielākā "gudrība" ir cilvēku izmantošana merkantilām interesēm (pedagoģisko augstskolu lobēšanai nesen). Kas tiek lobēts ar šo, pēdējo, lēmumu? Un vispār visiem politiķiem, pirmkārt Saeimas deputātiem, būtu jābūt augstākajai juridiskajai izglītībai- ja nav, lai mācās neklātienē vai vakara nodaļā. Kā citādi var pieņemt labus likumus, ja nav atbilstošas izglītības?
āksti
ā
nu nav 6gadnieki domāti skolai. Iespējams bezdarbniekiem (piedodiet|) ir laisk bērnus uz pāris stund;ām vest uz skolu, bet strādājošiem vecākiem vispār pirmās 2-3 klases ir ļauns murgs no izvadāšanas un uzraudzīšanas viedokļa. Juras laikmeta dinozauri vispār klases priekšā nepadodas loģikai, veselam saprātam un 21 gs. bērnu domāšanai (arī vecāku)
:)
:
Šāds eksperiments jau bija sākot ar 1978/79.g. dzimušiem. Izgāzās. Vai ir kāda analīze - kāpēc? Vai ir pamatojums, kāpēc to atkārtot? Vajag nomainīt visu IzM vadību un iesaukt vecu vecos kadrus, tad, laikam, izglītības politikai būtu pēctecība un iekšēja loģika. Starpcitu, tā bija JL politika 2002/2003.g. - iznīcināt jebkādu pēctecību. Kas par to maksāja?
Komisārs Reksis:)
K
...kā uzsver Izglītības un zinātnes ministrija, šobrīd normatīvajos aktos nav noteikti ne pirmsskolas izglītības mērķi, ne uzdevumi vai pedagoģiskā procesa organizācijas principi, kā arī plānotie rezultāti, vērtēšanas pamatprincipi, kas būtu obligāti un būtu jāievēro ikvienam, kas izstrādā un īsteno pirmsskolas izglītības programmas......... Tad jau sanāk, ka līdz šim ir tikai dzerta kafija un nekas nav darīts? Vai tad līdz šim pirmsskolas izglītība bija bez mērķiem? Vai ir mainījies mērķis, un bērni tagad jāgatavo citādai dzīvei (lasi - būt par verga dvēselēm)? Kā citādi lai izprot to, ka valsts grib mazināt vecāku ietekmi uz saviem bērniem, pāragri pakļaujot tos institūciju audzināšanas programmām?
rīdziniece
r
Mūsu paaudzē daudzi (es un vairāki mani paziņas) pratām lasīt jau 5 gadu vecumā un agrāk. Nu un tad? Vai tāpēc mēs visi jau bijām psiholoģiski un fiziski nobrieduši skolai?.. (Arī tie no mums, kas savā laikā tika pāragri iebāzti skolā, domājot, ka lasītprasme jau ir galvenais...)
NN
N
Ar rotaļām vien bērnam burtus var iemācīt jau 2 gadu vecumā,bet tas vēl nenozīmē,ka var iet uz skolu.
Oskars
O
BET SKOLAS NAV un SKOLOTĀJI jau IZDZĪTI . Vai Saeima DOMĀ ar PAKAĻĀM ??????
Ravenna
R
Alfabēts un cipari nenozīmē NEKO. 6-gadnieks nav gatavs skolai, un lai kā nosauktu kamieli par "divkupru radījumu", "spalvaino dīvainīti" utt., tas joprojām paliks tas pats lops, kam patīk spļaudīties. Tāpēc ne graša nav vērts stundu pārsaukšana par nodarbībām! Nu un ko tie sīči darīs "nodarbību" starplaikā? Joņos pa gaiteņiem? Nīks klasē? B$%&, viņiem pat tualetes nav piemērotas! Un ko viņi darīs pusdienlaikā? Un ko darīs vecāki? Elementāri - kāds nedraudzējas ar galvu.
ideālists
i
Nav jēgas sēdēt mājā un urbināt degunu, ja tev ir tikai 6, bet māki alfabētu noskaitīt no abiem galiem un zini ciparus. Tikai normāli būtu, ja uzrakstītu, piemērām, ka var sākt iet skolā, piemēram no 6-8 gadiem, atkarībā no brieduma. Tik daudz taču vecāki būtu spējīgi kā novērtēt sava bērna līmemi. Bet ja nē, tad lai to nedēļas laikā izdara skolotāji un ieliek bērnu, piemēram 1-3 klasē.
h
h
Jūs neticat, ka būs ieguvums? Protams, ka būs - grāmatu un darba burtnīcu izdevējiem - atkal jauno standartu un programmu pārstrādātājiem - IZM darboņiem (varbūt pat vajadzēs kādu jaunu štata vietu, lai laicīgi paspētu visu noreformēt) - un tiem, kas neko nesaprot no sākumskolas bērna vecuma īpatnībām un izliekas kurli esam uz sabiedrības pausto viedokli (mūsu deputāti) - varbūt pat jutīsies labu izdarījuši BET BĒRNI??? KO NO TĀ IEGŪS BĒRNI?
ha
h
šim uzstādījumam NAV SĀKUMSKOLAS SKOLOTĀJU ATBALSTA! Vai mūsu ministriem tiešām ir vienaldzīgi Latvijas bērni?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas