Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

NA atriebība Stendzeniekam izgāžas; finansējums eirokampaņai būs

Vērienīgā eiro reklamēšanas kampaņa turpināsies par spīti Saeimas lēmumam tai nepiešķirt valsts finansējumu, pirmdienas vakarā vēsta TV3 ziņas. Budžeta pieņemšanas naktī Nacionālajai apvienībai (NA) negaidīti izdevās panākt, ka Stendzenieka veidotā kampaņa paliek bez naudas, tomēr Finanšu ministrija sola – līdzekļi atradīsies.

"Acīmredzot šis ir tiešām neparedzēts gadījums. Ir jau katru gadu rezervīte, ja nu kaut kas atgadās. Taču šādi mēs paši samazinām līdzekļus, kas mums noderētu jomās, kuras tiešām ir neprognozējamas," norāda finanšu ministrs Andris Vilks.Par to, ka nenovirzot budžeta naudu eiro ieviešanas informatīvajiem pasākumiem, varētu pietrūkt finansējums citām vajadzībām, NA sirdsapziņas pārmetumus neizjūt."Nauda no šī balsojuma valstij jau kopumā mazāk nepalika. Mēs šo naudu neizdalījām arī citām vajadzībām," TV3 ziņām norāda NA Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis.Politikas procesu vērotāji un eksperti gan šādu NA rīcību vērtē kā slikto toni. Reklāmas pasākumi tiek veikti kopā ar Eiropas komisiju, pret ko ir uzņemtas zināmas saistības. "Rūgtā patiesība ir, ka dalībvalstīm, kuras ievieš eiro, ir kaut kāda nauda jātērē skaidrošanai un sabiedrības informēšanai. Līdz ar to ieriebt Stendzeniekam un pēc tam būtībā piespiest FM meklēt naudu no citiem līdzekļiem bija tāds sīkais huligānisms," NA rīcību vērtē Māris Zanders.Jau vēstīts, ka Saeimas vairākums, vērtējot priekšlikumus nākamā gada budžetam, atbalstīja Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK ierosinājumu izslēgt no budžeta finansējumu eiro ieviešanas komunikācijas pasākumu nodrošināšanai, kam bija paredzēti 280 815 eiro (197 132 lati).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas