Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

NA jaunajā valdība grib saglabāt kultūras ministra krēslu

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) arī jaunajā valdībā gribētu saglabāt kultūras ministra krēslu, bet _sarkano līniju _ziņā apvienībai nekas neesot mainījies - tā nevēlas strādāt kopā vienīgi ar Saskaņas centru (SC), otrdien intervijā Latvijas Radio norādīja viens no NA līderiem Einārs Cilinskis.

"Šobrīd bumba ir prezidenta pusē," viņš vairākkārt uzsvēra, komentējot gaidāmās sarunas par jaunās valdības veidošanu. "Nacionālā apvienība ir gatava uzklausīt prezidenta piedāvājumus, un Nacionālā apvienība ir gatava strādāt jaunajā valdībā."

Vaicāts par vēlmēm no NA puses jaunās valdības veidošanas procesā, Cilinskis atzina - lai gan apvienība vēlētos redzēt, kādā veidā pakāpeniski apturēt termiņuzturēšanās atļauju tirdzniecību, "kategorisku uzstādījumu", ar kuriem iet šodien pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa, NA šoreiz neesot. Arī Sarkano līniju ziņā apvienībai "nekas sevišķs nav mainījies" - NA neredz iespēju strādāt vienā valdībā ar SC. "Mēs uzskatām, ka ir iespēja sadarboties un veidot valdību ar visām labēji noskaņotām partijām," piebilda NA pārstāvis, piebilstot - ja valdībai pievienotos arī Zaļo un zemnieku savienība, pastāvētu lielākā iespēja pieņemt Satversmes preambulu, kur nepieciešama visu četru partiju līdzdalība.

Savukārt, uz jautājumu, vai Reformu partijai, ņemot vērā tās pašreizējo vājumu, vispār vēl ir vajadzīga valdībā, NA pārstāvis norādīja: "Nav nekādu īpašu argumentu, kāpēc lai RP tiktu atstāta ārpus."

Krēslu sadalījumā jaunajā Ministru kabinetā NA gribētu turpināt vadīt Kultūras ministriju, jo Dace Melbārde tikko nokļuvusi amatā, tāpēc būtu neloģiski, ja viņai nāktos šo amatu uzreiz pamest.

No Vienotības nosauktajiem kandidātiem premjera amatam - Arta Pabrika, Inta Dāldera un Kiršjāņa Kariņa - analīzes gan NA pārstāvis atturējās, vienlaikus gan atzīstot, ka viņu starpā noteikti ir tādi, kas spēj vadīt valdību, taču viss atkarīgs no prezidenta.

Cilinskis arī atzina - precīzākas prognozes, kad varētu tikt izveidota jaunā valdība, varēs pateikt tikai pēc pirmajām partiju un prezidenta sarunām, jo tad būs skaidrs, kāds valdības veidošanas modelis tiks izvēlēts. Kaut nav tehniska pārrāvuma, viņaprāt, "morāli būtu pareizāk", ja valdību apstiprinātu vēl līdz jaunajam gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas