Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Nacionālā apvienība lūgs Ētikas komisijai izvērtēt Kabanova iespējamo atrašanos reibumā Saeimā

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) plāno vērsties Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā par Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova (SC) iespējamo atrašanos reibumā Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē, sacīja VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Trešdien, 26.septembrī, iesniegumu varētu parakstīt kāds no nacionālās apvienības deputātiem, skaidroja Dzintars. Viņš pats to nevarot darīt, jo ir Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas loceklis.

Dzintars skaidroja, ka notikušais bijis acīmredzams. Viņš pats alkohola smārdu komisijas sēdes laikā neesot sajutis, bet vairāki klātesošie viņam esot teikuši, ka tas bijis jūtams.

VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa skaidroja, ka iesniegumā tiks norādīts uz deputātu ētikas kodeksa vairāku punktu pārkāpumu, jo deputāts sēdē piedalījās reibuma stāvoklī un ar saviem izteikumiem citu deputāta uzrunas laikā traucējis apakškomisijas sēdi.Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas deputāti otrdien žurnālistiem izteica aizdomas, ka viņu kolēģis Kabanovs uz sēdi varētu būt ieradies iereibis.

Jau ziņots, ka aģentūra LETA novēroja, ka otrdien apakškomisijas sēdē Kabanova izturēšanās varēja radīt aizdomas, ka viņš ir "kunga dūšā". Arī vairāki deputāti pēc sēdes izteica neapmierinātību ar to, ka kolēģis uz darbu ir ieradies iereibis.

Viens no apakškomisijas deputātiem neoficiāli atzina, ka teorētiski var pieļaut arī situāciju, ka Kabanovs ir lietojis stipras zāles. Tomēr deputāts atzīmēja, ka ir redzējis, kā izskatās cilvēki alkohola reibumā, tāpēc viņš uzskata, ka Kabanovs bija dzēris. Viņš uzskata, ka šāda situācija ir pazemojoša pārējiem kolēģiem, un domā, ka apakškomisijas sēdi šī iemesla dēļ varbūt vajadzēja pārtraukt.

Pats Kabanovs portālam Diena.lv apgalvoja, ka uz sēdi neesot ieradies reibumā. Uz jautājumu, kāpēc Kabanova kolēģi izteikuši aizdomas par viņa dzērumu, deputāts atbildi nezināja.

Te gan jāpiebilst, ka Kabanovs nebija pārāk runātīgs un uz vairākiem žurnālistes uzdotajiem jautājumiem atbildēja vien ar divu veidu vārdiem - "nē" un "nezinu".

Vēlāk Kabanovs bija kļuvis runīgāks. Telefonsarunā viņš norādīja, ka apgalvojumi par alkohola lietošanu esot "neslavas celšana" un ka viņš alkoholu neesot lietojis nedz pirms komisijas sēdes, nedz tās laikā. Komentējot apakškomisijā klātesošo teikto, ka telpā bija jūtams alkohola smārds, Kabanovs atbildēja, ka nezinot tā cēloni. Politiķis, atrunājās, ka nezina, kāpēc nav atbildējis uz žurnālistu jautājumiem tūlīt pēc sēdes.

Deputāts uzskata, ka komisijas sēdes laikā esot uzvedies pilnīgi normāli, un savu miegainību skaidroja ar to, ka bija pamodies sešos no rīta. Apakškomisijas sēdē šodien tika skatīts jautājums par Rīgas 40.vidusskolas skolotāja Vladislava Rafaļska (PCTVL) izteikumiem un viņa atbilstību amatam. Izdzirdot ideju, ka Rafaļskim var tikt atņemta pilsonība par Pilsonības likuma pārkāpšanu, Kabanovs ironiski aicināja nošaut Rafaļski.

Savukārt portālā Tvnet publicētais sarunas ar politiķi audioieraksts liecina, ka deputātam otrdien varētu būt bijušas grūtības kvalitatīvi veikt darba pienākumus - lai arī galu galā viņš noliedzis alkohola lietošanu, no sākuma Kabanovs nav varējis atminēties, kāds jautājums komisijas sēdē skatīts, turklāt viņš ilgstoši izvairījies no tiešas atbildes uz jautājumu, vai Saeimā bija ieradies piedzēries.

Apvienības Saskaņas centrs (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs apgalvoja, ka Kabanovu otrdien neesot saticis. Ja apstiprinātos, ka deputāts darbā ieradies iereibis, Urbanovičs būtu "izbrīnīts un sašutis".

(ziņa papildināta ar NA viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas