Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nacionāļi vēl neatmet domu par demogrāfijas lietu ministra posteni

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) tomēr vēl vēlētos diskutēt ar partneriem par demogrāfijas lietu ministra amatu valdībā vai citiem risinājumiem demogrāfijas jomas jautājumiem.

NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars pēc tikšanās ar Jaunās Vienotības pārstāvjiem sacīja, ka sarunas šodien vairāk bijušas par procesu, kā tālāk tiek organizēta valdības deklarācijas rakstīšana un risināti problēmjautājumi.

Nacionālā apvienība ir gatava strādāt, lai divu nedēļu nedēļu laikā vienotos par deklarāciju.

Vērtējot situāciju kopumā, Dzintars norādīja, ka tas, kas pašlaik notiek, ir "lielu kompromisu rezultāts", un partiju arī daudz kas neapmierina esošajā procesā. Viņš norādīja, ka partijai nav jāpārliecina Jaunā Vienotība par demogrāfijas lietu ministra amatu, jo tieši šī partija to arī piedāvājusi.

Tomēr KPV LV uzstāj uz šāda amata neveidošanu.

"Mēs neuzskatām, ka forma ir izšķirošais. Ja ir iespējams ar citiem līdzekļiem sasniegt tos pašus mērķus, mēs esam gatavi par to diskutēt," pauda Dzintars.

Politiķis minēja, ka starp risinājumiem varētu būt sekretariāts, Demogrāfijas lietu centra funkciju paplašināšana vai kas tamlīdzīgs. Nacionālā apvienība uzskata, ka vēl var diskutēt par ministra amatu un ir gatava šo jautājumu apspriest arī ar KPV LV. Dzintars uzsvēra, ka neviens no iespējamiem risinājumiem neparedz papildu līdzekļus administratīvajiem izdevumiem.

Kā ziņots, Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt Jaunās Vienotības (JV) politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Krišjāni Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - Jaunā Vienotība, Jaunā konservatīvā partija, KPV LV, Attīstībai/Par! un Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK. Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas. Tātad opozīcija strādās parlamenta lielākā frakcija - Saskaņa, kā arī ZZS.

 

Top komentāri

Parādniekam vajag vietu pie siles,
P
lai savu bandu paēdinātu, un harēmu formā uzturētu. Tad nu Dzintars DZIED.
Fakts
F
manuprāt Parādnieka, kā demogrāfijas komisijas vadītāja diždarbība savā personīgajā gultā pietiekami norāda , ka Dzintars uzvedas kā pērkams idiots
interesanti
i
Te vairāk izskatās pēc Parādnieka vilkšanas valdībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas