Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Nākamo katoļu arhibīskapu iesvētīs luterāņu baznīcā

Svinīgā ceremonija, kurā par jauno Rīgas katoļu arhidiecēzes arhibīskapu amatā iesvētīs jeb konsekrēs Zbigņevu Stankeviču, notiks nevis Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē, bet luterāņu dievnamā - Rīgas Domā, sestdien vēsta laikraksts Diena.

Nominētais arhibīskaps atzīst, ka tas ir unikāls precedents, jo parasti arhibīskapu konsekrē viņa konfesijas galvenajā dievnamā, taču šim lēmumam ir gan vēsturisks, gan tīri tehnisks pamatojums. Ceremonija notiks 8. augustā pulksten 15.00.

«Svētā Jēkaba katedrāle ir par mazu šim notikumam, tāpēc bija jāmeklē plašākas telpas,» Dienai paskaidroja pats Z. Stankevičs. Doma baznīca, izvēlēta arī tāpēc, ka līdz reformācijai vienojusi visus latviešus un šajā dievnamā atrodas Latvijas pirmā apustuļa un bīskapa Svētā Meinarda kaps, kā arī baptistērijs no Ikšķiles, kur notikusi pirmā latviešu kristīšana. Doma baznīcā 1993. gadā ekumēniskajā dievkalpojumā piedalījies Romas pāvests Jānis Pāvils II.

«Ir vēlēšanās arī turpmāk sadarboties ar luterāņiem ekumēniskajā jomā,» norādīja Z. Stankevičs, kas devies uz Poliju iegādāties nepieciešamo atribūtiku un apģērbus jauno amata pienākumu veikšanai, jo Latvijā tos nevarot dabūt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas