Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Nedēļu pirms vēlēšanām trešdaļa vēlētāju vēl domā, par ko balsot

No tiem vēlētājiem, kas apmeklēja iepriekšējās Saeimas vēlēšanas, aptuveni trešdaļa savu izvēli izdarīja tikai vēlēšanu iecirknī, šovakar ziņo Latvijas Televīzijas raidījums de facto, atsaucoties uz pētījumu centru SKDS.

Vērojot aptauju rezultātu, kā nezināmais aizvien paliek tas, kā sadalīsies neizlēmušo vēlētāju balsis. Lai arī aptaujās tās sadala proporcionāli izlēmušajiem, dzīvē tā bieži var būt nespēja izvēlēties jau starp divām, trim konkrētām partijām. SKDS pētījums liecina, ka septembra vidū ceturtā daļa aptaujāto nezināja par ko balsot, bet tikai 12 procenti respondentu pateica, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Saskaņā ar SKDS datiem, no atnākušajiem 3,6% izvēli izdarīja vēlēšanu iecirknī, 7.5% izdomāja par ko balsot vēlēšanu dienā, 13.6% – pāris dienu pirms vēlēšanām, 9% – pēdējās nedēļas laikā pirms vēlēšanām. Kopā tie ir 33.7%.

Savukārt jaunākais pētījums liecina, ka visvairāk pārliecināti par savu jau izdarīto izvēli gaidāmajās Saeimas vēlēšanās ir partijas Saskaņa elektorāts.

Partiju reitingu pētījumā, ko veicis SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma, uz jautājumu: “Vai līdz faktiskajām 13.Saeimas vēlēšanām 6.oktobrī jūsu izvēle varētu mainīties?”, 81% no Saskaņas atbalstītājiem atbildējuši, ka tā, visticamāk, nemainīsies.

Pārliecināti ir arī tie, kuri kā savu izvēli nosaukuši KPV LV: 74% no viņiem ir pārliecināti par savu izvēli, bet 20% pieļauj, ka tā varētu mainīties. Arī 68% no Latvijas Krievu savienības potenciālajiem vēlētājiem uzskata, ka viņi nebalsos par citu partiju. Arī 61% no Nacionālās apvienības atbalstītājiem ir pārliecināti par jau izdarīto izvēli, bet 33% vēl šaubās.

Bet aptuveni puse no tiem, kuri septembra pirmajā pusē plānoja balsot par Zaļo un zemnieku savienību, Jauno konservatīvo partiju, Attīstībai / Par! vai Jauno Vienotību, tomēr pieļāva, ka viņu izvēle līdz vēlēšanām vēl varētu mainīties.

Top komentāri

Aicinu balsot par Nacionālo Apvienī
A
Tā vienīgā rūpējas par ģimenēm ar bērniem!
Nebalsojiet par sīkpartijām!
N
Latvieši, nebalsojiet par sīkpartijām. Saeimā neiekļuvušo partiju atbalstītāju balsu lielākā daļa tiks pieskaitīta Saskaņai!
Hūgo Vācietis no barikādēm
H
TIKAI PAR NA !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas