Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Neparastas norises Sudrabas partijā

Dažas dienas pēc Saeimas vēlēšanās pieteikto kandidātu sarakstu izlozes no Ingunas Sudrabas vadītās partijas No sirds Latvijai izstājās ar trešo numuru Vidzemes vēlēšanu apgabalā pieteiktā Liene Cipule, kuras vārdu gan Centrālā vēlēšanu komisija no saraksta vairs nevar svītrot. Tas nav vienīgais neparastais notikums, kas piemeklējis šo politisko spēku, ceturtdien raksta laikraksts Diena

Nesen laikrakstā vērsās pensionārs Bruno Bārs, kurš 90. gadu vidū ir strādājis Valsts kontrolē. Arī viņš ir piedalījies Sudrabas vadītās partijas sanāksmēs, kur Valērijs Štamers piedāvājis kandidēt vēlēšanās un solījis arī partijas uzņēmēju atbalstu grāmatas izdošanā. Bāram radies iespaids, ka Štamers ir viens no vēlēšanu kampaņas organizatoriem. Kad kandidātu saraksti jau bija sagatavoti un tajos Bārs nebija iekļauts, Štamers paskaidrojis, ka tas vēl būšot iespējams, ja Centrālā vēlēšanu komisija svītros kādu kandidātu, kuram būs ierobežojumi startēt vēlēšanās. Te jāpaskaidro, ka partijas atbalstītājs ir maldināts, jo No sirds Latvijai iesniedza nepilnu kandidātu sarakstu un tajā vēl bija desmit brīvas vietas, bet pēc tā reģistrācijas jaunus kandidātus pieteikt vairs nav iespējams.

Pirms trim gadiem Štamers, kurš sabiedrībā varētu būt pazīstams kā viens no Daugavas racēju grupas, iesaistījās arī Zatlera Reformu partijas veidošanā un kandidēja uz valdi, bet drīz pēc politiskā spēka dibināšanas no tā izstājās. No sirds Latvijai vadītājai Sudrabai nekas par šo gadījumu nebija zināms. Viņa uzsvēra, ka Štameram partijā nav nekādas lomas un viņa nevarot komentēt divu cilvēku sarunu. Kustībā esot iesaistījušies daudzi cilvēki, kas nākuši uz darba grupu sanāksmēm, bet neko vairāk par šī cilvēka darbību priekšsēdētāja nevarēja pateikt.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Neparastas norises Sudrabas partijā ceturtdienas, 14.augusta, laikraksta Diena 7.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas