Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Nesaskata pārkāpumu Latkovska izteikumos par iespējamo balsu pirkšanu Valsts prezidenta vēlēšanās

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ar balsu vairākumu trešdien neatzina, ka deputāts Ainars Latkovskis (Vienotība) ir aizvainojis kolēģus un pārkāpis Saeimas ētikas kodeksu, Valsts prezidenta vēlēšanu dienā komentēdams balsojumu un iespējamo balsu pirkšanu.

Komisija lēmumu pieņēma balsojot, un Saskaņas centra (SC) pārstāvis un komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs bija vienīgais, kurš uzskatīja, ka pārkāpums noticis. Divi pārējie komisijas locekļi – Janīna Kursīte-Pakule (Vienotība) un Raivis Dzintars (Nacionālā apvienība) – balsoja pret rājiena izteikšanu.

Orlovs uzskatīja, ka deputātam ir jāatbild par saviem vārdiem. "Ja nav sekojis iesniegums tiesībsargājošajām iestādēm, tas ir izteikums un viss? (...) Ja deputāts par saviem vārdiem neatbild, tad tas turpināsies un turpināsies," sacīja Orlovs.

Savukārt Kursīte-Pakule atbildēja, ka tad jau vispār amatpersona varēs atvērt muti tikai, ja pieejami dzelžaini pierādījumi.

Dzintars norādīja, ka vairāk tic Latkovskim nekā iesnieguma rakstītājam no SC – Jānim Ādamsonam. Varot pārmest, ka Latkovskis nenorādīja konkrētu frakciju, bet, ja deputāta rīcībā ir kāda informācija, tad viņa pienākums esot to paust.

"Par ko Latkovskim izteikt rājienu? Par melošanu? Man šādas informācijas nav. Ir augsta ticamība tam, ko viņš teica," uzsvēra Dzintars.

Ādamsons vērsās Saeimas komisijā par Latkovska prezidenta vēlēšanu dienā teikto TV3. Pēc Latkovska vārdiem, "vēl no rīta par konkrētiem balsojumiem kāda frakcija lūgusi konkrētu naudu, kas no frakcijas vadītāja vārdiem izskanējis kā brīvais balsojums." Savu komentāru gan deputāts neprecizēja. Savukārt Ādamsons pauda uzskatu, ka Latkovskis ir aizvainojoši izteicies par citiem Saeimas deputātiem.

Latkovskis paskaidrojumā raksta, ka atklāti atbildējis žurnālistam uz jautājumu par kuluāru sarunām saistībā ar Valsts prezidenta vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka trīs frakcijas publiski paziņoja, ka deputāti varēs brīvi izvēlēties, par ko balsot. Brīvais balsojums bija SC, Zaļo un zemnieku savienībai, kā arī apvienības Par labu Latviju frakcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas