Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nigēriešu uzņēmējam ar Bunduļa atvainošanos ir par maz

«Runa ir par principu. Diemžēl šoreiz ar atvainošanos nepietiek. Cilvēkiem ir jāliek atbildēt par viņu rīcību,» tā norāda nigēriešu izcelsmes britu uzņēmējs Kelelči Kenedijs Okorī, kurš ir īpašnieks divu zīmolu elektroniskajām cigaretēm. Atbildes vēstulē _Dienai _viņš raksta, ka nepieņem Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra p.i. Jura Bunduļa atvainošanos.__

Trešdien VM izsūtīja vēstuli medijiem, kurā skaidro, kāpēc lietojis izteicienu, pieminot džungļus, ar to nedomājot rasistisku izteicienu, bet vienlaicīgi arī vēlreiz publiski atvainojies uzņēmējam, kurš to uzskatījis par personisku un aizkarošu rīcību. K.K.Okorī pieprasīja J.Bundulis publiski atvainojas par savu izteikumu. Viņš nepieprasot, lai J.Bundulis zaudētu savu amatu VM, taču viņa ieskatā J.Bundulis nevarot būt Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas vadītājs vai loceklis, jo viņam neesot ticības, ka «šis cilvēks spēs pieņemt saprātīgu un taisnīgu lēmumu».

Tomēr K.K.Okorī atvainošanos nepieņem. «Lai arī atvainošanās ir labs sākums, tā ne vienmēr vienkārši izdzēš aizvainojumu.» Viņš uzskata, ka tūlītēja atvainošanās sēdes laikā bija stratēģisks gājiens pēc apzināti rasistiska izteikuma. «Viņš atvainojās uzreiz, jo zināja, ka tā bija rasista piezīme tik daudzu liecinieku klātbūtnē. Gudrākais bija atvainoties,» raksta K.K.Okorī.

Uz jautājumu, vai uzņēmējs joprojām pieprasa, ka J.Bundulim jāpamet Smēķēšanas ierobežošanas komisija, K.K.Okorī atbild, ka «nebūtu saprātīgi gaidīt, ka es būšu apmierināts, ja cilvēks ar tādiem uzskatiem būs iesaistīts lēmumu pieņemšanā, kas ietekmē manu biznesu».

Uzņēmējs nodēvē J.Bunduļa teikto frāzi par «ļoti rasistisku un nepiemērotu» un tas bijis «rasista apgalvojums ar mērķi apvainot». K.K.Okorī arī vēstulē norāda – viņam bijusi laba pieredze ar vairumu latviešu, viņš strādājot ar jaukākajiem cilvēkiem daudzos Rīgas tirdzniecības centros. «Taču kādam ir jāstājas pretī aizspriedumiem un tādu mēs varam darīt, ko mēs gribam attieksmi, kādu es novēroju saskarsmē ar institūcijām,» raksta K.K.Okorī.

J.Bundulis iepriekš Dienai izskaidroja, ka noticis pārpratums – uzņēmējs K.K.Okorī sanāksmes laikā vairākkārt runātājus skaļi pārtraucis, viņam bijušas arī pretenzijas pret komisiju. Tādēļ J.Bundulis gribējis viņam norādīt, ka komisijas sēdi nevada K.K.Okorī, ka sēdei ir sava kārtība, un, ka Latvijā ir likumi, «vēlējos pateikt, ka mēs neesam mežā,» taču neveikli angliski pateicis - «mēs neesam džungļos». 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIR"AK:


Uzņēmēja viedoklis (angļu val.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas