Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

No šodienas "Baby Box" atrastais mazulis dzīvos ģimenē

Šodien Rīgas bāriņtiesa lēmusi par to, ka no šodienas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā esošajā "Baby Box" 23.decembrī atstātais mazulis tiks ievietots pirmsadopcijas aprūpē ģimenē, aģentūru LETA informēja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Inese Ērgle.

Kā skaidroja Ērgle, pirmsadopcijas periods varētu turpināties līdz sešiem mēnešiem un šajā laikā tiks apsekotas mazuļa un ģimenes attiecības, lai pēc tam varētu lemt par to, vai tiks uzsākts adopcijas process un bērns minētajā ģimenē tiks adoptēts.

Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece pastāstīja, ka pagaidām mazulis vēl ir slimnīcā, jo tiek kārtotas vēl formalitātes un dokumentācija Labklājības ministrijā un bāriņtiesā. Slimnīca mazuli izrakstīs tikai pēc rakstiska saskaņojuma ar Rīgas bāriņtiesu.

Jau ziņots, ka, ja bērna īstā māte vēlas atgūt puisēnu, viņa to var darīt, līdz mazulis oficiāli tiks adoptēts, skaidro "Baby Box" projekta pārstāve Laura Zvirbule. Viņai ir jāveic DNS analīzes, kas jāapmaksā pašai, pēc tam jāiziet viss process, lai Kristiana dzimšanas apliecībā tiktu ierakstīts viņas vārds, jo dzimšanas apliecībā vecāku vārdu vietā ir strīpiņa. Kad tas paveikts, jāvēršas bāriņtiesā, kas izvērtēs atteikšanās iemeslus un iespējas bērnam augt pie mātes.

Jau ziņots, ka trīs dienas vecais puisēns "Baby Box" jeb vietā, kur māte anonīmi var atstāt savu jaundzimušo, tika atstāts 23.decembrī. Puisēna māte kopā ar bērnu atstāja zīmīti, norādot, ka bērniņš dzimis 20.decembrī. Viņa bija norādījusi bērna svaru, saņemtās potes un asins grupu, kā arī pievienojusi autiņbiksīšu komplektus un pudelītes ar ēdienu.

Dažas dienas vēlāk pieteicās pirmā ģimene, kura izteica vēlmi audzināt atstāto mazuli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas