Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Noliedz baumas par Junkura iekārtošanu darbā Āboltiņas labā

Ir divi ļoti svarīgi amati Saeimā, kuru nozīmi laikā, kad Latvija būs prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, nevajadzētu novērtēt par zemu. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) aicina valdības veidošanā ņemt vērā, ka Saeimas priekšsēdētāja postenī un Eiropas lietu komisijas vadībā būtu jāizraugās cilvēki ar ļoti labām svešvalodu zināšanām, starpparlamentāriem kontaktiem un Eiropas lietu pieredzi.

Tāpat minētās kompetences būs svarīgas arī ministriem, jo jau no novembra Latviju sāks apmeklēt augstas Eiropas institūciju amatpersonas. ES prezidentūrā ministriem būs jāvada nozaru padomes, un Latvija nevarēs valdības locekļu vietā deleģēt valsts sekretārus vai parlamentāros sekretārus, Dienai uzsvēra Rinkēvičs. Viņš uzskata, ka Eiropas lietu komisiju vajadzētu vadīt deputātam, kurš jau tagad ir šajā komisijā.

Līdzšinējā komisijas priekšsēde Zanda Kalniņa-Lukaševica (Vienotība) Saeimā nav ievēlēta. No ievēlētajiem Eiropas lietu komisijā strādā Dana Reizniece-Ozola (ZZS), bet viņu partija vēlas deleģēt valdībā. Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība) ir noskatīta Juridiskās komisijas priekšsēdes amatam. Eiropas lietu komisijā ir arī Saeimas priekšsēde Solvita Āboltiņa (Vienotība), kas palika pirmā aiz svītras un būs parlamentā tikai tad, ja kāds no mandāta atteiksies.

Nav zināms Saeimā pirms Āboltiņas ievēlētā Jāņa Junkura viedoklis. Tikmēr kuluāros izskan, ka viņam tiekot meklēts amats ārlietu resorā. Ārlietu ministrs noliedza šos minējumus: "Mani neviens nav lūdzis Junkura kungu iekārtot darbā, un es arī to nedarītu." Ārlietu dienestā ir stingra atlases sistēma, kā tiek izraudzīti cilvēki darbam diplomātiskajā dienestā, un Junkurs neietilpst tajā kategorijā, lai varētu pretendēt uz šādu darbu, paskaidroja ministrs.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet pirmdienas, 20.oktobra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas