Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

"Nomura" par Parex restrukturizāciju saņems līdz 4,5 miljoniem eiro

Noslēgts pakalpojuma līgums ar starptautisko konsultantu Nomura International plc (Nomura), kura ietvaros Nomura izstrādās Parex bankas restrukturizācijas plānu un nodrošinās plāna ieviešanu. Tāpat konsultants organizēs Parex bankas un restrukturizācijas rezultātā izveidoto vienību pārdošanu.

Kopējais atalgojums konsultantam saskaņā ar noslēgto līgumu nedrīkst pārsniegt 4,5 miljonus eiro, kas ietver restrukturizācijas plāna izstrādi, ieviešanu un _Parex bankas_ un tās restrukturizēto vienību pārdošanu. Papildus tiks segti _Nomuras_ piesaistīto juridisko konsultantu, mārketinga un ceļošanas izdevumi, kas mēnesī nedrīkst pārsniegt 30 000 eiro.

Samaksa konsultantam tiks veikta vairākos posmos. Pēc restrukturizācijas plāna izstrādes un apstiprināšanas valdībā konsultants saņems 250 000 eiro. Savukārt pēc restrukturizācijas procesa pabeigšanas 750 000 eiro. Atlīdzība par veiksmīgu bankas un restrukturizēto vienību pārdošanu ir sadalīta daļās un tiks veikta atbilstoši pārdošanas procesa gaitai.

Vienlaikus ar jaunā līguma noslēgšanu iepriekšējais līgums ar Nomuru par konsultāciju pakalpojumiem tiek izbeigts. Noprotams, ka līgumā paredzēta nedaudz augstāka samaksa par Nomura konsultāciju pakalpojumiem. Pērn martā noslēgtais līgums paredzēja, ka konsultants ik mēnesi saņem 60 000 eiro, kā arī tiek atmaksāti komandējumi un tamlīdzīgi izdevumi. Līgumu ar Nomura PA apturēja septembra beigās, kad sākās diskusijas par konsultanta nomaiņu. Iepriekš pērnā gada nogalē valdība bija lēmusi, ka restrukturizācijas plāns MK jāiesniedz līdz 31.decembrim, taču, kā skaidroja Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, termiņa atlikšana saistīta ar to, ka neizdevās pārslēgt līgumu ar Nomura.

Līguma ietvaros Nomura nodrošinās atbalstu un konsultācijas Parex bankas restrukturizācijas procesā. Sākotnēji Nomura sagatavos restrukturizācijas plānu, kuram jānodrošina Latvijas valsts ekonomisko un finanšu interešu ievērošana. Tāpat konsultants izstrādās stratēģiju un biznesa plānu Parex bankai un restrukturizētajām vienībām, kā arī izveidos efektīvu izveidoto vienību pārvaldības modeli. Pēc izstrādātā un Eiropas Komisijā saskaņotā Parex bankas restrukturizācijas plāna akceptēšanas valdībā Nomuras uzdevums būs sniegt konsultācijas un atbalstu plāna ieviešanai dzīvē. Sadarbības ar konsultantu pēdējais posms būs nodrošināt veiksmīgu restrukturizētās bankas un restrukturizācijas rezultātā izveidoto vienību pārdošanu.

Organizējot un vadot bankas un restrukturizēto vienību pārdošanas procesu, Nomura izveidos bankas un restrukturizēto vienību pārdošanas procesa stratēģijas, strukturizēšanas un īstenošanas piedāvājumu. Tāpat konsultants apzinās potenciālos investorus, novērtēs to piedāvājumu un piedalīsies sarunās par izdevīgākajiem pārdošanas nosacījumiem. Nomura sniegs palīdzību sarunās ar Eiropas Komisiju, Starptautisko Valūtas fondu, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku par Parex bankas un restrukturizācijas rezultātā izveidoto vienību pārdošanu.

Nomura ir starptautiska finanšu pakalpojumu grupa un investīciju banka, kura darbojas vairāk kā 30 pasaules valstīs. Kompānija kopš 1991.gada darbojas Centrālajā un Austrumeiropā un ir kompetenta šī reģiona uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas procesu pārzinātāja. Nomurai ir laba restrukturizācijas komanda. Tāpat kompānijas labā Baltijas banku sektora un vietējā tirgus dinamikas izpratne ir būtisks faktors, lai nodrošinātu veiksmīgu darījumu izpildi. Jāņem vērā, ka Nomura, kā Latvijas valdības izvēlētais konsultants, sniedz konsultācijas kopš Parex bankas pārņemšanas, līdz ar to nekavējoties var uzsākt darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas