Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

"Nomura" par Parex restrukturizāciju saņems līdz 4,5 miljoniem eiro

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
parasts pingvīns
p
Tas ir nonsenss. Super. Lai Godmanis ar Slakteru maksā tos rēķinus. Jobcvaišu mat.
s
s
Kas tas atkal par līgumu, lai būt motivācija to visu darīt vajadzēja ielikt noteiktus termiņus un bonusu piem. ja restrukturizē un pārdod (par valsts ieguldīto summu) gada laikā bonus 4,5 milj, ja ilgāk par gadu tad attiecīgi procents samazinās. Zinam mēs šos finanšu konsultantus. Ar ko, tad Melngaiļa kantoris nodarbojās?
Grieta
G
cik atceros PA restrukturizācijas plāns valdībā bija jāiesniedz vēl līdz pērnā gada beigām. tad ko tad viņi tajā valdībā apsvērā? - PA mazspēju?
parastais
p
Jaa, kam vajadziga banku augstskola un Melgalvis ar savu "firmu" ieks Parexa, ka visi speci janem no arzemem? Nu jaa vietejas "firmas" ir tikai naudas noslauksanai, ne realam darbam.
nesaprotu
n
31.decembrim, taču, kā skaidroja Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, termiņa atlikšana saistīta ar to, ka neizdevās pārslēgt līgumu ar Nomura. -------------- Nesaprotu kaa vini straadaa, ka "nepaspeja", " neizdevas" utt. Kaa var neizdoties, ja pats esi noteiceejs!
Brīnumi
B
Kaut kāds murgs!
Civilais
C
xhe, nu tas ir pizdec! visu saprotu, lai jau maksā ja reiz šis pakalpojums to maksā, bet ja visu pārdošanu un ar to saistīto veic Nomura, tad kāda sū*a pēc tagadējam Parex vadītājam Melngailim par Parex pārdošanu pienākas % no pardošanas summas?!?!?!?!!? nu par ko tad šis cilvēks miljonus būs pelnījis?!?!?! tas ir pizd*c!
Dr. K. I. Āboliņš
D
Tas bija kaut kur 70. gados, kad Nomuras japāniši ieradās Luksemburga,pie Bavarījas pavalsts bankas, lai saprastu par ko iet runa. Ne es vācietis, kur nu vēl bavarietis,tātad japāniši tika man - ārzemnieki pie ārzemniekiem. Toreiz bija publicēts mans raksts par projektu finansēšanu vienā no prestīžākiem vacu attiecīgiem žurnaīem. Uzdāvināju to Nomuras japānīšiem un prasīju, vai viņiem ir tulkotāji. teice, ka bez šaubām ir. Žel, vajadzēja noslēgt līgumu, ka par katru nākošo Momūras līgumu saņumu precentes...Ko nu, latvietis taču nav sīkumains. Vienīgi Melngailis par to naudu varētu dabūtu mana rakstu japānu versiju..., lai tas būtu manā biblioteka Brengļu
Dr. K. I. Āboliņš
D
Nebūtu uzdrīgstējies teikt, ka tomēr ir vēl kāds austrumu variants, kurš varētu arī Latvijā būt vērā ņemams. Šķirstot ietekmīgāko vācu avīzi, nobrīnijos, ka Vacijas bundesātāga katoļu deputātu priekšstāvis sakarā ar banku turpmāko organizāciju Vācijā nācis klajā ar neticamu, sensacionālu priekšlikumu. Proti, bankas darbojas faktiski pēc islāmu Šarijas noteikumiem. Tur ir aizliegti kredīti un procentu maksājumi.Atļautas vien investīcijas un piedalīsānās peļņā un azudējumos. Līzings ir svarīgākais islāmu finanšu instruments, kurš darbojās gadu simteņiem pirms to (atkal) izgudroja šeit. Ir vēl citi. Tātad jā, ir variants Parex banka nevis kā pašvaldību banka bet kā First Baltic Islamic Bank. Un būtu plašs darba lauks: visas bijušās PSRS islāmu valstis, sākot ar Azerbeidžānu un beidzot ar Tadžikistānu. Bet saprotu, tas plaukst par augstu. Gan mazliet žēl. Sirijas garantijas instituts ir pirmais islama pasaule, kur zem viena jumta garantē ka islama ta kristīgos banku produktus. Un to iveidoja latvietis
Dr. K. I. Āboliņš
D
Dr. K. I. Āboliņš, 26.01.2010 20:03 Vispirms: tas ir džiļš, brutāls apvainojums banku specialistiem Latvijā. Brīnos, ka tie neprotestē. Priekš kam vajadzīga banku augstkola un 20 gados tomēr iegūtās zināšanas un pieredze, kā organizē vai neorganizē bankas. Vēlreiz un atkal tikai finanšu un banku nejēgas var pieļaut Parex bankas pārdošanu. Nē, ir vēl viena kategorija, kurai būtu svarīgi banku pārdot. Tie ir tie, kuri gribētu, lai Latvija pazaudē savu neatkarību, nav ES un Nato dalībniece, bet gan Krievijas gruberņa. Ja būs tieši vai netieši kāds pircējs, tad taikai ar austrumu interesēm. Un tad notiks sekojošais: pārpirks svensonu banku kredītus, tos restrukturēs pret nobalsošanu, ka Latvija izstājas no ES. (Ar Lisabonasd līgumu tas ir iespējams.) Svensoni būs priecīgi tikt ar zilu aci prom no Latvijas. Un kamdēļ pircēji no rietumiem nav gaidāmi? Sakarā ar vēl visu laiku nepārdzivotu finanšu krīzi. Tikai maz piemērs Sveices centrālā banka grib sadalīt (vāciski: zerschlagen savas lielas bankas kā UBS Credit Suise, lai Šveici nevarētu ņemt par ķilnieci. Tas pats manāms Vāijā. Nebūt nav tikai retorisks jatājums, ko DnBNord gadījumā Latvijā dara kāda no Vācijas pavalsts bankām, kuras pamatuzdevums ir kredītēt vācu vidējos uzņēmumus Lejassaksijā. Varētu vēl turpināt. Tamdēļ (ir vēl citi aspekti nekā augšā minētais) Parex banku nedrīgst pārdot, bet tā ir jāparveido pārmainot vārdu un pret pārāduzīmi (zīmēm) par Latvijas pašvaldībām piederošu banku/bankām ar skaidru reģionālu (novadu) darbību. Tātad nevis bad bank good bank, bet novadu rezidenti nerezidenti. Pašvaldības ar saviem īpašumiem garantē depozītu drošību. To nevar neviena svensonu banka. Depozīti sāk plūst uz pašvaldibu bankām. Pašvaldības bankas pērk pa lēto svensonu hipotekāros kredītus un tos restrukturē, lai atplaukst novadā dzīves prieks un mazie un vidējie uzņemumi. Par banku refinansētaju parveido Hipoteku banku vai speciālus refinansēšanas institūtus. Tie emitē obligācijas un faktiski nav vairs vajadzīgi sindicēti kredīti. Tja, ir atšķirība, vai par banku stratēgiju domā grāmatvedis vai kādi fiziķi, matemātiķi, vai kāds kurš, izveidoja Ķinas TR garantiju banku sistēmu un nupat pabeidza Sīrijas garantijas bankas izveidošanu Damaskā. Un pret Nomuru reorganizēju 2005 gadā Agrcultural (Development) Bank of afghanistan, Kabūlā
Nasing spešal
N
Šajā jomā tās ir normālas cenas: ja grib pārdot banku labi, tad ir arī jāmaksā! Pat šīs ir tikai kapeikas salīdzinājumā ar to, ko Krasovskis un Kargins saņem procentos par nekā nedarīšanu. Ja raksta autors būtu iedziļinājies uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas konsultāciju biznesa cenrādī, tad saprastu, ka šai ziņai nav pilnīgi nekādas jēgas.
sports
s
Par ko maksā Valteram, Robertam (kurš savā CV saka, ka "pārrauga ārējo auditoru darbību", tas ir, pārrauga neatkarīgas ārējas globālas organizācijas?), Druvim, Tīnai?
kaka
k
nomurai pagaashgad bija cik tur simtiem miljonu zaudeejumi....
eventus idiotus
e
nez, kur tad palikusi vieteejie MEGA EXPERTI - Prudentia?? Tikai pazimejas un noslauca mazliet pikjiiti par neko nedariishanu..??????
v
v
Ak,mulku zeme!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas