Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Notāri savus ienākumus uzskata par samērīgiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
A
A
Fui! Kauns par tādiem skolotājiem! Mans vīrs skolotājs, nekad tik zemu nenolaistos. Tāpēc arī iegūst sakarīgākā skolotāja titulu. Un atrodas savā vietā. Kaut nu Jūs, cienītā, manam bērnam netrāpītos!
taisnais
t
izskatās, ka tipiskie tvneta un delfu komentētāji novākušies, paraudiet, ka viss ir lsikti, visi jūs apzog, nav darba, jo viss ir nozagts, izglītības arī nav, jo bija jāšance stroikā labajos laikos..
taisnais
t
Tu rakstīji : Notāriem ir viszemākā kompetence juristu vidū (tipveida līgumi visi vienādi, kāda tur līdzēju patiesā griba) , bet vislielākās ambīcijas un naudas kāre. Visu laiku viņiem ir biji ļoti labs lobijs, ar to arī viss ir izskaidrojams. Vēl tikai mācos par juristu, bet pēc tava teksta ir 100% saprotams, ka esi pilnīgs cirvis :)) kāda vidējā izglītība, točna. jap, notārs ar augstiem ienākumiem, tik tiešām neko nedara, tik pirz beņķī un uz vienāda tipa līgumiem štancē zīmogus.. Tev gan uz ziemassvētkiem galvā sniegs pasaldējies :))
bumbieris
b
Nododot mantojuma lietas notāriem, tika saglabātas tās pašas likmes, kas, kādreiz skatot mantojuma lietas tiesā. Respektīvi - ja tiesā valsts nodeva par apstiprināšanu mantojuma tiesībās 4.šķiras mantiniekam bija 15% no mantojuma vērtības, tad tagad šie % ir sadalīti - 7,5% notāram, 7,5% - valsts nodeva valstij.
ābolītis
ā
Kā jau parasti, diskusija aizgājusi līdz personīgo apvainojumu fāzei... BET - ir tiešām apspriešanas vērti jautājumi. Jo, atskārtot, ka Latvijas tautsaimniecība izrādījusies īstena "burbuļekonomika", valsts ķērās pie tās korekcijas un izvēlējās izdevumu samazināšanas stratēģiju. Lielā mērā tas izpaudās kā atalgojuma korekcija. Atalgojuma samazinājums, protams, ir "smalks" process. Kam tas kritās būtiski, kam ne tik ļoti, kam agrāk, kam vēlāk…. (NB! – šī ir valdības izvēlētā stratēģija) Tāpēc domāju, ka nav nekas nosodāms vērtēt, vai valsts noteiktie notāru tarifi atbilst reālajai situācijai. Jo notārs sniedz pakalpojumu, bet pakalpojumu cenas ir atkarīgas no kopējā ekonomikas līmeņa. Otrs – es personīgi nevaru saprast, kāpēc pie noteiktas īpašuma vērtības piepeši pieaug notāra tarifs. Saprotu, ka advokāts saņem procentus no pietiesātās summas, bet kāpēc notāram, piemēram, par mantojuma apliecību jāsaņem lielākā atlīdzība, ja šis mantojums vērtīgāks??? Labprāt dzirdētu kompetentu skaidrojumu.
arī jurists
a
Gogi 09.12.2010 17:30 Nabaga lupatlašu tauta - visi zaļi paliek no skaudības. ========= Jāpiekrīt...
bitte warten
b
Mīļais Gogi! Notāru par nekādā dzīvnieku vārdā dēvējis netiku. Tu to dari. Es vienkārši salīdzinu notāra radīto pievienoto vērtību vienā konkrētā gadījumā un saņemto atlīdzību. Neanalizējot vai to noteicis notārs, valsts vai Dievs? Ja notārs tiešām jūtas šādā darījumā radījis adekvātu pievienoto vērtību, acīmredzot tāda ir viņa vērtību sistēma. Un arī Tavējā Gogi. Vai gan Tev varētu būt kādi iebildumi, ja šādu vērtību sistēmu pielietotu arī citu profesiju pārstāvji? Atbildot uz Tavu apgalvojumu, ka man, novēlot miljonu vērtu mantojumu, būšot pie kājas, kāda būs nodeva un kas to sadalīs, nē nebūs vienalga! Vienalga būtu, ja nauda būtu viegli nākusi, neradot nekādas garīgas vai materiālas vērtības. Ja Tev tas ir vienalga, kā Tev liekas, ko no tā var secināt?
Gogi
G
Un otrus 7,5% samaksāsiet kā valsts nodevu zemesgrāmatā Ministru kabineta noteikumi Nr.1250 Noteikumi par valsts nodevu par īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā 13. Valsts nodevu par nekustamā īpašuma tiesību nostiprināšanu mantiniekiem uz notāra izsniegtas mantojuma apliecības pamata nosaka šādā apmērā, ja mantotā nekustamā īpašuma vērtība pārsniedz 10 minimālās mēnešalgas: 13.1. lietās par apstiprināšanu mantojuma tiesībās: 13.1.1. laulātajam un kopā ar mantojuma atstājēju dzīvojušajiem pirmās, otrās un trešās šķiras mantiniekiem – 0,25 % no mantotā nekustamā īpašuma vērtības; 13.1.2. pārējiem pirmās un otrās šķiras mantiniekiem – 0,5 % no mantotā nekustamā īpašuma vērtības; 13.1.3. pārējiem trešās šķiras mantiniekiem – 1,5 % no mantotā nekustamā īpašuma vērtības; 13.1.4. ceturtās šķiras mantiniekiem – 5 % no mantotā nekustamā īpašuma vērtības; 13.2. lietās par pēdējās gribas rīkojuma akta vai mantojuma līguma stāšanos likumīgā spēkā: 13.2.1. laulātajam un pirmās, otrās un trešās šķiras mantiniekiem – 0,125 % no mantotā nekustamā īpašuma vērtības; 13.2.2. ceturtās šķiras mantiniekiem – 4 % no mantotā nekustamā īpašuma vērtības; 13.2.3. pārējiem testamentārajiem vai līgumiskajiem mantiniekiem – 7,5 % no mantotā nekustamā īpašuma vērtības; 13.2.4. testamentārajiem vai līgumiskajiem mantiniekiem, ja tie ir sabiedriskā labuma organizācijas, – 1,5 % no mantotā nekustamā īpašuma vērtības. Tas jau nekas, taču notārs ir cūka. Alkatīga cūka, kas visu ņem cik grib, nevis cik valsts tam ir noteikusi. Vai ne tā????? Atver acis, izguli šmigu, tad sapratīsi, ka notārs, kā valsts amatpersona ņem tik cik ir noteikusi valsts, nevis tik cik viņs grib. Un ja tu kādam novēlēsi miljonus vērtu īpašumu, tad tev jau nu noteikti būs pie kājas, kāda būs nodeva. Tāda Mantojuma saņēmējam, manuprāt, diezi vai būs jautājumi. Tu dikti bēdātos, ja tev kāds novēlētu Doma laukumu. Vai tu uztrauktos par 15%, kurus uz pusēm sadalītu valsts un notārs?
bitte warten
b
p. s. Pēc šiem principiem būtu tikai normāli, ja meistars, kurš izkrāso Gogi dzīvokli atlīdzībā pieprasa 7.5% no dzīvokļa vērtības, automehāniķis - 7.5% no mašīnas vērtības un tā joprojām. Varbūt ieviesīsim visur šādus cenrāžus. Visas iedzīvotāju grupas iesākumā tam nepakļausim. Sāksim ar notāriem un Gogi.
bitte warten
b
Tātad, mīļie cilvēki, aprēķiniet, cik jūs uzdāvināsiet notāram, ja kaut ko patiešām vērtīgu, ar sešzīmju skaitli rakstāmu, novēlēsiet ar testamentu kādam, kurš pēc civillikuma neiznāk jūsu radinieks, un izrādīsies, ka tas trāpa zem Gogas citētā 39.5 punkta. Goga, un daži līdzīgi domājošie, protams teiks, ka notārs to ir godīgi nopelnījis ar savām rociņām, sviedriņiem, intelektiņu un tādā garā,
Gogi
G
Cienītais vai cienītā! Latvieši ir unikāla nācija. Ja būtu uzrakstīts raksts par to, ka cilvēks, kas sevi nosaucis par ! noplena tik un tik, tad mēs lasītu tāda pašas atsauksmes. Tiesneši - cūkas; Notāri - cūkas; ! - cūkas utt - cūkas. Šodien arodbiedrības rīkoja tusiņu esplanādē. Cik cilvēku tur bija??? Daži desmiti!!!!! Visi pārējie algas saņem konvertā un gānās internetā - kādi visapkārt ir maitas. Un tad nu pasaki, vai ir "no skaudības putojošās žaunas", vai mazas jaukas mutītes, kuras nav bijušas spējīgas iegūt attiecīgu izglītību, lai pelnītu tādu naudu????? Saprātīga cilvēka īpašības tiek pielietotas saprātīgu cilvēku vidū. Diemžēl forumos tādu ir ļoti maz. Ja esi vilku barā, tad jāgaudo, kā vilkam.
!
!
Padomājat arī par to, ka notāram par viņa sastādīto līgumu ir arī jāatbild, ja nu kas tā dēļ noiet greizi. ---- Būs arī statistika, vai tikai jāpadomā? Šis -viriniet savas no skaudības putojošās žaunas- prasās pēc kompetentu baltsvārču iejaukšanās, jo tev ir pazudušas saprātīga cilvēka īpašības.
Gogi
G
Visam nosauktajam nāk klāt valsts nodeva. Atlīdzība par ielūkošanos reģistros - komercreģistrs, iedzīvotāju reģistrs, zemesgrāmata, nederīgo dokumentu reģistrs. Tam visam pa virsu PVN Gatavi līgumi, kuros jāieraksta tikai vārds????? Un kā ar autortiesībām par ieguldīto darbu tādu gatavu līgumu sagatavošanā. Protams, latvietim jau gribātos, lai viņam visu doyu par velti. Manuprāt, ja nu kas būtu maināms, tad varbūt šīs takses varētu nenoteikt no valsts puses un atstāt tās tirgus regulējumam. Taču jebkurā gadījumā kādam latvju plikdirsim liksies par daudz.
Laura
L
iisti nesaprotu, kur ir probleema, tas tachu vienmer ir bijis zinaams, ka juristi nopelna labi. jums ir/bija visas iespejas izmaciities un kluut par notaaru, advokatu, tiesnesi, prokuroru utt., ja jums shads amats neinteresee, nu tad ko dariit, ir jau vel citas karjeras iespejas, kur labi maksaa, bet kaada jeega te njemties. buus nakamais raksts, ka uznjemeji labi nopelna, atkal noliksiet. bet katrs tachu pats savas laimes kaleejs. es, piemeram, arii suuri gruuti 6 gadus macios, paraleeli stradaju, un tagad juriste budama, labi nopelnu, protams, vel 10 gadus maksasu studiju kreditu, bet sobriid jaatziist, ka bija to veerts maaciities. :)
Gogi
G
Mīļie cilvēki! Ne jau notāri nosaka savas takses. Notāru takses nosaka ministru kabinets. Ministru kabineta noteikumi Nr.747 Rīgā 2008.gada 15.septembrī (prot. Nr.65 4.§) Noteikumi par zvērinātu notāru atlīdzības taksēm un to noteikšanas kārtību Izdoti saskaņā ar Notariāta likuma 165.panta pirmo daļu I. Vispārīgie jautājumi 1. Noteikumi nosaka zvērinātu notāru atlīdzības takses un to noteikšanas kārtību. 2. Ja šo noteikumu 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 14., 17., 26., 27. un 37.punktā noteikto dokumentu projektus sastāda persona bez zvērināta notāra un viņa personāla palīdzības, zvērināta notāra atlīdzības takse ir 75 % no šajos noteikumos paredzētās takses. 3. Ja dokuments, ko zvērināts notārs taisa kā notariālo aktu vai apliecinājumu, sastāv no vairāk nekā četrām lapām, zvērināts notārs šo noteikumu 7., 8., 9., 10., 11., 12., 14., 19., 20., 21., 32., 36., 37., 38. un 39.punktā paredzētajai taksei pieskaita atlīdzību 10 % apmērā par katru nākamo lapu. 4. Ja zvērināts notārs apliecina parakstu zem svešvalodā rakstīta akta vai taisa apliecinājumu svešvalodā, zvērināta notāra atlīdzības takse ir par 50 % lielāka nekā šajos noteikumos noteiktā atlīdzības takse, bet, ja zvērināts notārs apliecina parakstu zem vairākās valodās rakstīta akta, zvērināta notāra atlīdzības takse ir divkāršā apmērā, ja šajos noteikumos nav noteikts citādi. 5. Zvērināti notāri šajos noteikumos noteiktajai zvērināta notāra atlīdzībai pieskaita pievienotās vērtības nodokļa summu likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” noteiktajā apmērā. II. Atlīdzības takse par notariālo aktu taisīšanu 6. Notariālā akta taisīšana par darījumu, kura summa ir: 6.1. līdz 1000 latiem, – 11 latu; 6.2. no 1001 lata līdz 5000 latiem, – 11 latu plus 0,9 % no darījuma summas, kas pārsniedz 1000 latu; 6.3. no 5001 lata līdz 20000 latiem, – 50,60 latu plus 0,7 % no darījuma summas, kas pārsniedz 5000 latu; 6.4. no 20001 lata līdz 50000 latiem, – 166,10 latu plus 0,5 % no darījuma summas, kas pārsniedz 20000 latu; 6.5. no 50001 lata līdz 100000 latiem, – 331,10 latu plus 0,3 % no darījuma summas, kas pārsniedz 50000 latu; 6.6. vairāk par 100001 latu, – 496,10 latu plus 0,1 % no darījuma summas, kas pārsniedz 100000 latu. 7. Laulības līguma taisīšana – 19,80 latu. 8. Pilnvaras taisīšana: 8.1. universālpilnvara – 27,50 latu; 8.2. ģenerālpilnvara – 14,30 latu; 8.3. speciālpilnvara – 11 latu; 8.4. pilnvara pensijas, pabalstu, uzturlīdzekļu saņemšanai – 1 lats; 8.5. pilnvara nepilngadīgo interešu pārstāvībai – 3 lati. 9. Notariālā akta taisīšana, ja tam nav pastāvīgu saistību raksturs (piemēram, lūgums, paziņojums, apliecinājums, atļauja), – 4,40 latu. 10. Notariālā akta taisīšana, ja tam ir pastāvīgu saistību raksturs un tam nav noteikta darījuma summa (piemēram, lietošanas kārtības līgums, mantojuma līgums), – 55 lati. 11. Darījuma noteikumu grozījums – 6,60 latu, bet, ja ar grozījumu tiek palielināta darījuma summa, piemēro šo noteikumu 6.punktā noteikto taksi attiecībā uz darījuma summas starpību. 12. Testamenta taisīšana – 25,30 latu. 13. Testamenta glabāšana un attiecīga notariāla akta taisīšana – 36,30 latu. 14. Kuģa pieņemšanas un nodošanas akts – 16,50 latu. III. Atlīdzības takse par apliecinājumu taisīšanu 15. Paraksta īstuma apliecināšana uz dokumenta, kuram ir pastāvīgu saistību raksturs (piemēram, rokasnaudas, ķīlas, cesijas, dāvinājuma, aizdevuma, patapinājuma, pirkuma, maiņas, uztura, uzņēmuma, nomas un īres līgums), – 7,70 latu, bet, ja dokumentu paraksta vairāk nekā divas personas, – 3,30 latu par katras nākamās personas parakstu. 16. Paraksta īstuma apliecināšana uz dokumenta, kuram nav pastāvīgu saistību raksturs, – 1,65 lati. 17. Paraksta īstuma un rīcībspējas apliecināšana uz pieteikumiem un lūgumiem publiskajiem reģistriem – 13,20 latu, bet, ja dokumentu paraksta vairāk nekā divas personas, – 3,30 latu par katras nākamās personas parakstu. 18. Apliecinājums, ka persona ir dzīva, – 3,30 latu. 19. Jūras protesta apliecināšana – 6,60 latu. 20. Vekseļu un čeku protesta akts – 50 % no šo noteikumu 6.punktā paredzētās takses. 21. Protestam iesniegtā vekseļa iekasēšana pirms protesta – 0,1 % no iekasētās summas, bet ne mazāk kā 5,50 latu. 22. Noraksta apliecināšana – 1,10 latu par katru lappusi, noraksta izgatavošana – 0,33 lati par katru lappusi. 23. Notariālo aktu grāmatas otro un turpmāko izrakstu un notariālo aktu otro un turpmāko norakstu izsniegšana – 2,20 latu par katru aktu grāmatas lappusi, par reģistra izrakstu – 1,43 lati par katru lappusi. 24. Dokumentu uzrādīšanas laika apliecināšana – 0,66 lati par katru lapu, dokumentu ierakstīšana aktu grāmatā – 2,20 latu par katru grāmatā ierakstītu lapu. 25. Tulkojuma pareizības apliecināšana – 2,75 lati par katru lappusi. 26. Pilnvarojuma atsaukums – 6,60 latu. 27. Paziņojuma nodošana – 4,40 latu. 28. Paziņojuma apliecības izsniegšana – 1,65 lati par katru paziņojumu un katru atbildi. 29. Apliecība par līdzēju ierašanos vai neierašanos zvērināta notāra prakses vietā – 1,65 lati par katru personu. 30. Seifu un citu glabātavu satura apliecināšana – 16,50 latu stundā. 31. Sapulču, darbību un notikumu norises apliecināšana – 16,50 latu stundā. 32. Iesnieguma, paziņojuma (deklarācijas) un liecības sniegšanas apliecināšana – 14,30 latu. IV. Atlīdzības takse par naudas, vērtspapīru un dokumentu pieņemšanu glabāšanā 33. Ja glabājumā nodota nauda, vērts­papīri vai ieķīlājuma raksti, – 70 % gadā no šo noteikumu 6.punktā paredzētās takses, bet ne mazāk kā 5,50 latu mēnesī. Ja glabājuma termiņš nav noteikts, atlīdzību ņem par trijiem mēnešiem uz priekšu, un šī atlīdzība nav atmaksājama. 34. Ja glabājumā nodoti citi dokumenti vai slēgtas aploksnes, – 5,50 latu mēnesī par dokumentu vai aploksni. 35. Noguldījuma procenti, kas saņemti par zvērināta notāra kontā kredīt­iestādē iemaksāto glabājuma naudu, pieskaitāmi šo noteikumu 33.punktā noteik­tajai zvērināta notāra atlīdzībai. V. Atlīdzības takse par mantojuma lietu vešanu 36. Apliecība par pēdējās gribas rīkojuma nolasīšanu – 16,50 latu. 37. Mantošanas iesnieguma vai pārdzīvojušā laulātā iesnieguma apliecinā­šana par laulātā mantas daļu laulāto kopmantā – 11 latu. 38. Apliecība par laulātā mantas daļu – 11,55 lati, bet, ja mantas vērtība pārsniedz 3500 latu, papildus noteiktajai taksei – 0,3 % no mantas vērtības, kas pārsniedz 3500 latu. 39. Mantojuma apliecība neatkarīgi no mantošanas pamata: 39.1. no laulātā un kopā ar mantojuma atstājēju dzīvojošajiem pirmās, otrās un trešās šķiras mantiniekiem – 22 lati, bet, ja mantojamās mantas vērtība (neizskaitot parādus) pārsniedz 8000 latu, papildus noteiktajai taksei – 0,25 % no mantojamās mantas vērtības, kas pārsniedz 8000 latu; 39.2. no pārējiem pirmās un otrās šķiras mantiniekiem – 33 lati, bet, ja mantojamās mantas vērtība (neizskaitot parādus) pārsniedz 6000 latu, papildus noteiktajai taksei – 0,5 % no mantojamās mantas vērtības, kas pārsniedz 6000 latu; 39.3. no pārējiem trešās šķiras mantiniekiem – 41,25 lati, bet, ja mantojamās mantas vērtība (neizskaitot parādus) pārsniedz 2500 latu, papildus noteiktajai taksei – 1,5 % no mantojamās mantas vērtības, kas pārsniedz 2500 latu; 39.4. no ceturtās šķiras mantiniekiem – 41,25 lati, bet, ja mantojamās mantas vērtība (neizskaitot parādus) pārsniedz 750 latu, papildus noteiktajai taksei – 5 % no mantojamās mantas vērtības, kas pārsniedz 750 latu; 39.5. no pārējiem mantiniekiem – 49,50 latu, bet, ja mantojamās mantas vērtība (neizskaitot parādus) pārsniedz 600 latu, papildus noteiktajai taksei – 7,5 % no mantojamās mantas vērtības, kas pārsniedz 600 latu. 40. 50 % likme no šo noteikumu 36.punktā, 39.1. un 39.2.apakšpunktā paredzētās takses piemērojama, ja nepilngadīgie bērni manto no saviem tuvāka­jiem augšupējiem radiniekiem. VI. Atlīdzības takse par mantas dalīšanas projekta sastādīšanu un darbībām ārpus prakses vietas 41. Mantas dalīšanas projekta sastādīšana – 13,20 latu, bet, ja dalāmās mantas vērtība pārsniedz 4000 latu, papildus noteiktajai taksei – 0,3 % no dalāmās mantas vērtības, kas pārsniedz 4000 latu. 42. Par darbību ārpus zvērināta notāra prakses vietas – 3,30 latu par katru pilnu stundu, bet ne vairāk kā 14,30 latu par diennakti, pieskaitot to šajos noteikumos noteiktajai zvērināta notāra atlīdzībai par katru amata darbību. VII. Atlīdzības takse par projektu sastādīšanu 43. Dokumenta projekta sastādīšana, kuram ir pastāvīgu saistību raksturs, ja dokumenta projektam neseko notariāls akts, – 38,50 latu. 44. Dokumenta projekta sastādīšana, kuram nav pastāvīgu saistību rakstura, ja dokumenta projektam neseko notariāls akts, – 5,50 latu. VIII. Atlīdzības takse par juridisko palīdzību 45. Tiesību un tiesību nodrošinājuma nostiprināšana zemesgrāmatā (dokumentu iesniegšana un saņemšana no attiecīgas zemesgrāmatu nodaļas) – 3,30 latu par katru pilnu stundu, bet ne vairāk kā 14,30 latu par diennakti. 46. Atļaujas, apliecības un citu dokumentu pieprasīšana un saņemšana, lai varētu noslēgt un nostiprināt notariāli taisāmos un apliecināmos aktus, – 4,40 latu par katru atļauju, apliecību vai citu dokumentu. 47. Darījuma izpildes pilnīga pārraudzība (kompleksas darbības, kas pilnībā ietver šo noteikumu 45. un 46.punktā noteiktās darbības) – 50 % no zvērināta notāra atlīdzības, kas noteikta par izpildāmā akta apliecināšanu. 48. Amata darbību veikšanai nepieciešamā ieskatīšanās valsts informā­cijas sistēmā, ja zvērinātam notāram šīs informācijas saņemšana ir par maksu, – 3 lati par katru personu vai īpašumu. 49. Amata darbību veikšanai nepieciešamā ieskatīšanās valsts informācijas sistēmā, ja zvērinātam notāram šīs informācijas saņemšana ir bez maksas, – 1 lats par katru personu vai īpašumu. 50. Zemesgrāmatu likuma 97.pantā paredzēto zemesgrāmatu nodaļas tiesnešu lēmumu pārsūdzēšana (sūdzības sagatavošana un iesniegšana) – 3,30 latu par katru pilnu stundu. 51. Dokumenta iesniegšana un saņemšana no komercreģistra – 3,30 latu par katru pilnu stundu, bet ne vairāk kā 14,30 latu par diennakti. 52. Konsultācija notariālu darbību jautājumos, ja tai neseko notariāls akts vai apliecinājums, – 7,70 latu par katru pilnu stundu. 53. Zvērināta notāra tulkojums – 2,20 latu par lappusi. Protams, ka ierindas reņģēdājam un it sevišķi, ja ierindas reņģēdājs ir latvietis, nepatīk, ja kādam pakaļa ir apģērbtāka nekā pašam. Ja notāre ir bijuis nekompetenta, tad izvēlaties citu. Latvijā ir 126 notāri. Ir piecas apgabaltiesas pie kurām darbojās notāri - nepatīk Anna, ejiet pie Minnas utt. Tas cik nopelna notāri norāda uz to cik cilvēku pie viņiem iet. Jelgavā ir 4 notāri. Amatpersonu deklarācijas par 2009. gadu liecina, ka Daina Andersone ir noplenījusi 98 000 LVL Ināra Dzene ir noplenījusi 87 000 LVL Ilga Tauriņa ir nopelnījusi 57 000 LVL, savukārt Pēteris Ducmanis tikai 10000 LVL Spriediet paši. Pie Ducmaņa cilvēki neiet, jo viņa vietā strādā meitenes, kas mainās kā zeķes. Dusmani reāli neviens nav redzējis. Pie Ducmaņa tapušie dokumenti ir ntās reizes jāpartaisa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jūrmalā sieviete sadur garāmgājēju

Pagājušajā nedēļā Jūrmalā uz ielas sieviete bez acīmredzama iemesla uzbruka kādai kaugurniecei, vairākas reizes viņai iedurot ar nazi un nodarot smagus miesas bojājumus, aģentūru LETA informēja Valst...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas