Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

OECD pārstāvis izsaka atzinību par Latvijas un OECD veiksmīgo sadarbību

Ceturtdien Parīzē Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāra vietnieks Rintaro Tamaki Latvijas Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim izteica atzinību par Latvijas un OECD veiksmīgo sadarbību un Latvijas konsekvento rīcību, pierādot savu atbilstību dalībvalsts statusam, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

Kā vēstīts, V.Dombrovskis Francijas galvaspilsētā tikās ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāra vietnieku Rintaro Tamaki un citām augstām amatpersonām, lai pārrunātu Latvijas virzību uz OECD dalībvalsts statusu un būtiskākos izaicinājumus Latvijas ekonomikas izaugsmei.

Amatpersonas informēja par jaunāko situāciju OECD dalībvalstu sarunās par organizācijas nākotni, tostarp, par nākamo paplašināšanās kārtu, par kuru lēmums sagaidāms šā gada maija beigās. Savukārt V.Dombrovskis informēja par aktualitātēm Latvijas ekonomikā un kopā ar OECD amatpersonām pārrunāja Latvijas darba tirgus un demogrāfijas tendences.   

OECD Globālo attiecību direktors Markoss Bonturi norādīja, ka OECD ir vēlme vairāk uzzināt par Latvijas un pārējo Baltijas valstu pieredzi krīzes pārvarēšanā, jo daudzās organizācijas dalībvalstīs nepieciešams turpināt fiskālo konsolidāciju, meklējot izaugsmi veicinošu strukturālo reformu iespējas.   

Pārspriežot situāciju globālajā ekonomikā un tās ietekmi uz Latviju, OECD Uzņēmējdarbības un finanšu lietu direktorāta direktora vietnieks Adrians Blundels-Vignals norādīja, ka banku sektorā nepieciešamas reformas, lai nepieļautu tās atgriešanos pirmskrīzes situācijā un jaunu "burbuļu" veidošanās riskiem.   

Savukārt OECD Nodarbinātības, darba tirgus un sociālo lietu direktorāta direktors Džons Mārtins atzinīgi novērtēja pēdējos gados novēroto straujo jauniešu bezdarba īpatsvara samazināšanos Latvijā un norādīja, ka šajā jomā Latvija ir krietni labākā situācijā kā daudzas citas ES valstis. Taču Latvijai jāturpina koncentrēties uz ilgtermiņa bezdarba samazināšanu, kas vērtējams kā viens no būtiskākajiem izaicinājumiem.   

V.Dombrovskis atzina, ka ilgtermiņa bezdarbnieku atgriešana darba tirgū palīdzētu īstenot Latvijas neapgūto izaugsmes potenciālu, tādēļ, Latvijai pakāpeniski samazinot krīzes laikā ieviestos īstermiņa darba tirgus atbalsta mehānismus, tie tiks aizstāti ar instrumentiem, kas vērsti uz ilgtermiņa bezdarbnieku iesaistīšanu un noturēšanu darba tirgū. Arī Dž.Mārtins atzina, ka Latvijā īstenotā pagaidu darbu programma ir sevi veiksmīgi attaisnojusi kā īstermiņa risinājums smagākajam krīzes brīdim, taču liek meklēt jaunas iespējas.   

Tāpat Dž.Mārtins atzinīgi novērtēja Latvijā izveidoto vairāku līmeņu pensiju sistēmu, kas, atšķirībā no virknes citu ES dalībvalstu pensiju sistēmām, ir stabila un spējīga pastāvēt ilgtermiņā.   

Savukārt piektdien V.Dombrovskim plānotas tikšanās ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu un premjerministru Žanu Marku Ero.    

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas