Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Oficiāli nosaukt vēl nenozīmē ievēlēt

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) lēmums oficiāli par Valsts prezidenta kandidātu nosaukt Raimondu Vējoni vismaz formāli atrisina jautājumu par vairākiem kandidātiem ZZS iekšienē. Publisku atbalstu izsakot, vienā rindā stāvēja gan ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, kurš vada Latvijas Zemnieku savienību, gan frakcijas vadītāja vietnieks Ingmārs Līdaka no Latvijas Zaļās partijas, tāpat divu pilsētu vadītāji, kuru vadītās partijas sadarbojas ar ZZS - Ventspils mērs Aivars Lembergs un Liepājas galva Uldis Sesks, kurš pats tika minēts kā viens no iespējamiem Valsts prezidenta kandidātiem, kuru varētu izvirzīt ZZS, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Tomēr šobrīd Vējonis vēl nav visas koalīcijas izvirzīts kandidāts. Vakar vakarā par atbalstu viņa kandidatūrai lēma Vienotības valde. Kad diskusijas bija ilgušas apmēram stundu, partijas līdere Solvita Āboltiņa LTV ziņām izpauda, ka debates turpinoties un daži politiķi pieteikušies debatēt pat atkārtoti. Pēc sēdes politiķe atzina, ka frakcija nav balsojusi, bet pieņēmusi lēmumu diskusiju rezultātā. Tomēr līdz galīgajai lēmuma pieņemšanai frakcija vēl aicinās Vējoni uz tikšanos, lai noskaidrotu viņa viedokli dažādos jautājumos.Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcija par savu prezidenta kandidātu spriedīs tikai trešdien, un šajos plānos nekas nav mainījies, Dienai apstiprināja frakcijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Līdz šim Nacionālā apvienība ir atbalstījusi Egila Levita kandidatūru un izskatās, ka šajā ziņā būs konsekventa, arī pieņemot oficiālu frakcijas lēmumu. Vaicāts, kādā gadījumā varētu būt runa par Vējoņa atbalstīšanu, frakcijas vadītājs teica: "Neskriesim notikumiem pa priekšu. Vējoņa kunga kandidatūra parādījās tikai šodien, mēs par savu kandidātu, kuram nav politiskas piesaistes, runājam jau vairākus mēnešus." Savukārt Āboltiņa vēlreiz nepārprotami izteicās, ka Levits nevar būt visas koalīcijas virzīts kandidāts, jo viņam nav viena partnera atbalsta, ar to domājot ZZS. Toties netika slēpts, ka Vienotības iekšienē daļa politiķu būtu gatavi Levitu atbalstīt.Vienotības pārstāve Ilze Viņķele Latvijas Radio raidījumā Pēcpusdiena vakar izteicās, ka Vējonim vēlēšanās nāksies piedzīvot vilšanos, kas tautā saukta par "uzmetienu", un, iespējams, arī no pašiem ZZS deputātiem. Viņķele arī pauda, ka, viņasprāt, Egils Levits būtu labāks kandidāts par Vējoni, lai gan arī viņš šobrīd oficiāli nav izvirzīts. Viņķele pieļāva, ka Vējonim būs sacensība koalīcijā ar citu kandidātu, iespējams, ar Levitu, "un es tajā nesaskatu neko sliktu".Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 12.maija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas