Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

OIK parlamentārās izmeklēšanas komisiju vadīs Ieva Krapāne

Ceturtdien par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas jautājumiem veltītās parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju ievēlēta Ieva Krapāne (KPV LV).

Viņa akcentēja, ka vadīs izmeklēšanas komisiju "nevis kaut kādu šovu".

Savukārt sarunā ar aģentūru LETA Krapāne pauda, ka frakcijas biedri, izvirzot viņu amatam, paļāvušies, ka deputāte spēs veikt detalizētu un korektu izmeklēšanu, plašākus komentārus par izvirzīšanas pamatojumu aicinādama lūgt KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājam Atim Zakatistovam.

Izmeklēšana būšot sarežģīta, taču tās veikšanai tiek veidota stirpa komanda, un mērķis būs sasniegts, viņa solīja. Plašākus komentārus Krapāne teicās sniegt laika gaitā, apgalvojot, ka iespējamās OIK afēras īstenotājiem būs jāatbild.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Krapānei ir augstākā izglītība, un viņa ieguvusi pirmsskolas izglītības un sākumskolas skolotāja specialitātes. Viņas līdzšinējā darba pieredze saistītā ar dienestu Reģionālajā pašvaldības policijā.

Par komisijas sekretāru tika ievēlēts parlamentārietis Mārtiņš Šteins (A/P).

Komisijā strādās arī deputāti Arvils Ašeradens (JV), Ivars Zariņš (S), Sandis Riekstiņš (JKP), Romāns Naudiņš (NA) un Viktors Valainis (ZZS).

Parlamentārā komisija atbilstoši 23.maijā pieņemtajam lēmumam strādās sešus mēnešus.

Maija pirmajā pusē atbilstoši Satversmei parlamentā tika iesniegti nepieciešamie 34 deputātu paraksti komisijas izveidei. Kā pirmais par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu parakstījies tās iniciators, opozīcijas deputāts Didzis Šmits (KPV LV). Tāpat parakstījušies vairāki Zaļo un zemnieku savienības deputāti, citi KPV LV iekšējie opozicionāri, pie frakcijas nepiederošie un partijas Saskaņa deputāti.

Parlamentāro izmeklēšanu paredzēts veikt par valsts rīcību, izveidojot Latvijas un Eiropas Savienības tiesību normām neatbilstošu valsts atbalsta sistēmu elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamajiem resursiem un koģenerācijā. Tāpat paredzēts izmeklēt, kāpēc notikusi neatbilstoša un nepietiekama šo sistēmu uzraudzība un kontrole.

Izmeklēšanas pamatojums un tajā noskaidrojamie jautājumi sagatavoti uz apmēram astoņām lapām.

Apņemšanās likvidēt OIK bija viens no galvenajiem partijas KPV LV priekšvēlēšanu solījumiem. Pašlaik šīs partijas ministrs Ralfs Nemiro vada par OIK jautājumu atbildīgo Ekonomikas ministriju un meklējot risinājumus OIK likvidēšanai, turklāt tādā veidā, lai valstij nerastos lielas izmaksas. Nemiro paudis atbalstu parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidei.

pievienota 2.-4.rindkopa

Top komentāri

Kika
K
Cik nožēlojami, ja šī kundzïte, kurai nav nekadas sajěgas ne par ekonomiku, ne jurisprudenci, ne par OIK, pati to neredz un paliek par apsmieklu
kgb
k
Apžēliņ, šo sarežģīto sociālekonomiosko problēmu izmeklēs ambicioza diletante ar IQ kā vistai. Fināls paredzams - šī "komisija" izkals tradicionālo letiņu čiku...
Itamars Toledano
Melnā atraitne, kas radusi kā puķis - uguni spļaut, pēkšņas metamorfozes rezultātā, sākusi sevi filantropijas laukā realizēt. Pārāk neticami, lai būtu ticami!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas