Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Otrais mēģinājums: Precizēto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu MK iesniegs nākamnedēļ

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) otrdien notika starpministriju sanāksme, kurā tika apspriests VARAM precizētais Rīgas domes (RD) atlaišanas likumprojekts. Nolemts precizēt likumprojektu atbilstoši diskusijā izskanējušajiem priekšlikumiem un 21. janvārī iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā (MK).

VARAM portālu Diena.lv informēja, ka ministrijas ieskatā

"domes pārkāpumi ir sasnieguši "kritisko masu"", tāpēc, lai nodrošinātu domes darbu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tā jāatlaiž.

VARAM precizēto Likumprojektu sanāksmē atbalstīja Tieslietu ministrija, Valsts kanceleja un Pārresoru koordinācijas centrs.

Likumprojektu nesaskaņoja Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), uzskatot, ka tajā nav ietverts domes atlaišanas pamatojums un Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA), kā argumentu minot, ka Likumprojekta anotācijā nav informācijas, kas apstiprinātu un pierādītu šāda pārkāpuma esamību.



TM apgalvoja, ka RD darbībā ir konstatēti sistemātiski pārkāpumi, turklāt LPS un LLPA viedoklis neesot "uzskatāms par objektīvu, jo finansējuma avots ir Rīgas dome". LLPA no RD saņem 19 tūkstošus eiro gadā, savukārt LPS – 71 tūkstoti eiro gadā.

Sanāksmē vienošanos par likumprojekta pašreizējo redakciju neizdevās panākt, jo LPS un LLPA joprojām nepiekrīt nedz tam, ka Rīgas domes darbība ir nelikumīga un neatbilstoša vietējās sabiedrības interesēm, nedz tam, ka pārkāpumi attiecīgi konstatēti un dokumentēti likumprojekta anotācijā.

VARAM plāno likumprojektā veikt precizējumus un iesniegt to skatīšanai Ministru kabinetā nākampirmdien, 21. janvārī.

Jau vēstīts, ka Gerhards likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu skatīšanai valdībā iesniedza pērn 17. decembrī, taču valdība to neizskatīja. Toreiz Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka šim likumprojektam nepieciešams juridisks izvērtējums, lai saprastu, cik tas ir tiesisks un kādas sekas varētu radīt.

Juristu ieskatā visas domes atlaišanai neesot pamatojuma, taču Gerhardam esot tiesības atstādināt Rīgas mēru Nilu Ušakovu (Saskaņa). Gerhards uzsvēra, ka Ušakova atstādināšana nav viņa dienaskārtībā - viņa mērķis ir virzīt likumprojektu par visas domes atlaišanu.

Top komentāri

Dens
D
Tā atlaišana jau izskatās pēc paranojas. Gerhardam vispirms vajadzēja sakārtot savu saimniecību, nevis n- tās reizes kāpt uz viena un tā paša grābekļa...
Labais
L
Bandītu klani cīnās par Rīgas ienesīgo naudas sili.Fakts
Varbūt
V
NA: Neaptaisat kuli ar šo atlaišanu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas