Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pagaidām vēl nav savākti desmit deputātu paraksti, lai rosinātu Dūklava demisiju

Pagaidām vēl nav savākti desmit deputātu paraksti, lai rosinātu Saeimu lemt par zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisiju, aģentūrai LETA pastāstīja politiķis Mārtiņš Šics (LRA).

Deputāts sacīja, ka vēl sagaida kolēģu atsaucību, parakstoties par šo pieprasījumu. Viņš arī piebilda, ka šodien Saeimas sēdē nebija klāt visi parlamentārieši. Līdz ar to Šics pieļauj, ka kāds šo priekšlikumu vēl varētu atbalstīt.

Ministra demisijas rosināšanai nepieciešams savākt desmit Saeimas deputātu parakstus, bet opozīcijā esošajā Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijā ir septiņi parlamentārieši. LRA deputāti aicina par ministra demisijas pieprasījumu parakstīties arī citus Saeimā ievēlētos deputātus. Pagaidām citu partiju pārstāvji nepauž gatavību parakstīties par šo iniciatīvu.

"Ņemot vērā, ka šobrīd ir jārod skaidra pārliecība, ka Dūklavs nav slēpis no sabiedrības savā īpašumā esošus uzņēmumus, īpašumus vai citas mantiskas vērtības un tieši vai netieši izmantojis savus politiskos amatus savu interešu realizācijai, viņam būtu jāatkāpjas no ministra amata," norāda deputāts Juris Viļums.

Savukārt LRA deputāts Mārtiņš Šics uzsver, ka Dūklavs "bija saistīts ar Dogo sāgu un tās paviršu izmeklēšanu", kā arī tikās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču. 

Lai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) varētu veikt izmeklēšanu, kas saistīta ar "oligarhu sarunās" izskanējušo informāciju, un tai būtu arī sabiedrības uzticēšanās, svarīgi ir gūt pārliecību, ka Dūklavs vai viņa partijas biedri nemēģinās izmantot savu politisko varu, lai šo izmeklēšanu ietekmētu, akcentē LRA.

Kā ziņots, KNAB sācis pārbaudi par Dūklava, iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā.

KNAB, balstoties uz žurnālā Ir publiskoto informāciju, sadarbībā ar VID ir sācis resorisko pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju, ka, iespējams, valsts amatpersonas deklarācijās nav uzrādīts īpašums Rīgas brīvostas teritorijā, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume šonedēļ žurnālistiem paziņoja, ka birojs pārbaudīs žurnālā Ir publicēto "oligarhu sarunu" autentiskumu. Ja šī informācija ir autentiska, tad noteikti daļa no tās neesot skatīta kriminālprocesā. Gadījumā, ja pārbaudes laikā sarunu saturā būs informācija par iespējamiem amatpersonu noziegumiem, tad KNAB to pārbaudīs, solīja Straume.

Dūklavs noliedz žurnālā Ir publicēto, no viesnīcā Rīdzene noklausītajām sarunām izrietošo informāciju, ka viņam pastarpināti piederētu zemesgabals Rīgas brīvostas teritorijā.

Top komentāri

VECĀ RIEBĪGĀ PĀRBAROTĀ ZAĻĀ
V
UN SARKANĀ LEMBERGA CŪKA. KAUNA TRAIPS VALSTIJ, TAUTAI UN MŪŽĪGI. IR DRAŅĶI, KAS TIKAI ELLEI DER, UN DUKLĀVS IR VIENS NO PIRMAJIEM. INDULIS TEMSIS UN DUKLĀVS - ŠĪS PASAULES MĒSLI. UN ATKRITUMI.
>:-)
&
SILE . līdz nāve mūs šķirs ! ar visām četrām , silē ! siles malā ,vēl ar zobiem iekodies ! neies prom !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas